I després

Tornen els ‘Patis oberts’ on centres escolars obren els patis fora de l’horari lectiu

Les escoles Gaziel i Baldiri Reixach obriran els seus patis entre les 18.30 i les 20.30 hores diversos dies de la setmana

Compartiu aquesta història

Avui dijous 6 de juliol els patis de les escoles Gaziel i Mossèn Baldiri Reixach engeguen una nova edició del ‘Patis oberts’, unes jornades on obren els seus patis fora de l’horari lectiu durant l’estiu.

La finalitat de la iniciativa és optimitzar l’ús dels centres escolars i potenciar la seva vessant educativa i social. Amb aquesta proposta es dona una alternativa de lleure a les nenes i nens, també als joves i a les seves famílies, en un context segur i de proximitat.

A cada pati hi ha un servei de monitoratge que obre i tanca l’espai dins els horaris establerts. A més, també vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves. Durant aquestes franges horàries es fan activitats de dinamització educativa esportiva, lúdiques i també en família, unes propostes obertes i gratuïtes al barri.

Els horaris són de les 18.30 a les 20.30 hores, des avui 6 de juliol i fins al 30 d’agost. L’entrada és lliure. Els patis que estaran oberts seran: els dilluns el de l’escola Gaziel, i els dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte, el del centre Mossèn Baldiri Reixach.

L’activitat es gestiona des del Pla Educatiu d’Entorn i ha comptat amb la participació de diversos agents socioeducatius, com ara el PLIS, el Pla Local d’Inclusió Social de Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament, la direcció i consergeria de les escoles i les àrees d’Educació i Joventut del consistori. També ha comptat amb la col·laboració de pares i mares, alumnat i jovent, entre altres.

El més llegit

I després