El jutjat Jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols ha tornat a enviar a presó un lladre ganxó multireincident, Aitor Mariño, que ja acumula 34 detencions i vuit condemnes fermes per robatoris i furts, segons ha informat l’ACN.

Fa anys que els seus veïns estaven estaven desesperats ja que accedia als domicilis. Fins i tot va sostreure l’ordinador del propi alcalde d’aleshores, Pere Albó, la qual cosa, per acumulació de delictes, va suposar una de les seves entrades a presó.

L’exalcalde Joan Alfons Albó no parava de fer crides als múltiples afectats perquè denunciessin. Aleshores havia ocupat una casa del carrer Lluna i demanava diners a persones grans amb l’excusa que la seva mare patia una greu malaltia i no tenia diners per menjar, excusa que l’alcalde assegurava que era falsa, que ell cobrava una paga i que no li donessin diners.

En aquells dies, després de molts més furts i amenaces, va tornar a anar a la presó per abordar a una menor obligant-la a donar-li el seu telèfon mòbil sota amenaces. El mateix Albó va anunciar per la nostra emissora la seva detenció i empresonament.

Des de fa uns mesos coincideixen a Palamós, i en ocasions actuen plegats, amb un altre vell conegut pels ganxons com és es “El Kalifa”, fa uns mesos empresonat per amenaçar amb un ganivet al dependent d’una ferreteria quan marxava amb una eina robada, però a les poques setmanes va ser posat en llibertat. És habitual veure les policies locals de la zona neutralitzant als dos delinqüents, especialment a les nits a la zona de La Planassa.

També és habitual veure a Aitor Mariño dormint a la parada d’autobús, davant del mercat de Palamós. Fa uns dies va tornar a fer de les seves a Sant Feliu i va sostreure un ordinador d’una botiga del centre de Sant Feliu, entre altres robatoris que es varen denunciar a les xarxes socials.

Segons l’ACN, el passat diumenge, 27 de novembre, la Policia Local de Calonge va rebre l’avís d’un robatori en un pis del carrer del Mig. Una veïna va alertar que un home estava llançant objectes des de la terrassa de l’habitatge al carrer per, després, col·locar-los dins una bossa d’escombraries i fugir. Els agents van interceptar el sospitós, Aitor Mariño, i li va trobar alguns dels objectes robats. A més, també li van localitzar un telèfon mòbil amagat a les parts íntimes i targetes de crèdit a nom d’una dona, per la qual cosa l’han pogut relacionar amb un altre robatori i un furt perpetrats el mateix dia.

Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols l’ha enviat a presó i conclou que hi ha risc de reiteració delictiva.