600-mes

NOTA DE MOVIMENT D’ESQUERRES-MES

El grup municipal MES-Moviment d’Esquerres a l’Ajuntament de Sant Feliu ha difós una nota sobre una de les propostes realitzades en el plenari que ha reeixit i per la qual es congratula en el seu escrit que diu textualment:

“Al ple del mes d’abril d’enguany, el grup municipal de MES-Moviment d’Esquerres, va presentar una moció per implementar el projecte NO PUC ESPERAR! a la ciutat. Aquest projecte engegat per l’ACCU (Associació de malats de Crohn i Colitis Ulcerosa) amb la col·laboració dels Hospitals Josep Trueta i Hospital de Palamós a la província de Girona, té com a finalitat de facilitat la vida a les persones amb alguna d’aquestes malalties.

Aquesta moció és va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.
La Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa formen part de les Malalties Inflamatòries Intestinals, que per ara no es poden curar i que no són contagioses.

En aquestes malalties la causa dels símptomes és la inflamació de part del tub digestiu. Les característiques i localització de la inflamació varien depenent de la malaltia de què es tracti.

S’estima que a la demarcació de Girona hi ha entre 3.000 i 4.000 pacients de malaltia inflamatòria intestinal, dels quals uns 700 correspondrien a l’àrea metropolitana de Girona.

Un dels problemes més angoixants quer pateixen els pacients afectats d’alguna d’aquestes malalties, és la necessitat urgent d’anar al lavabo, realment no poden esperar arribar a casa o a algun lloc amb lavabos públics, com la resta de ciutadans.

Això els provoca una situació d’angoixa molt greu, ja que la seva qualitat de vida es veu molt minvada sobretot per la possibilitat que puguin tacar-se la roba en alguna d’aquestes urgències.

Per això des de l’Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) es va iniciar un projecte per ajudar als malats a trobar un lavabo el més ràpid possible, el projecte NO PUC ESPERAR! NO PUEDO ESPERAR!.

En un correu enviat per l’ACCU ens han comunicat que per finalment l’Ajuntament de Sant Feliu els ha enviat les dades per poder geolocalitzar els lavabos públics que aquests malats podran usar només ensenyant la targeta que els faciliten els metges de medicina interna dels hospitals col·laboradors. Des de divendres Sant Feliu de Guíxols apareix com a Ajuntament col·laborador al web del projecte i ja es poden consultar els lavabos públics disponibles mitjançant el web de No PUC ESPERAR!, o amb l’aplicació per a mòbils.

Estem francament contents que per fi el projecte estigui operatiu a la nostra ciutat, i haver ajudat que la vida d’aquests malats sigui una mica més fàcil.

Més informació a www.nopucesperar.cat

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació