I després

Torna la policia de proximitat a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

El mes d’octubre es va tornar a posar en marxa el servei de proximitat de la policia local, també denominada guàrdia de barri o policia comunitària, un servei que s’havia deixat de prestar pel cost econòmic que representava i perquè s’havien destinat més agents al torn de nit per fer front a la inseguretat ciutadana causada pels furts i robatoris.

Ara, degut a l’ampliació de la jornada laboral dels funcionaris, es pot tornar a prestar aquest servei perquè el torn normal de treball ja queda cobert per un grup de tres agents que fan horari partit de matí i tarda i sempre estan al mateix barri . Actualment estan presents a Vilartagues, Rambla de la Generalitat, zona de Tueda i zona comercial.

Aquests agents, dos homes i una dona que es desplacen amb una motocicleta del tipus scooter per la zona alta de la ciutat i a peu pel centre comercial, patrullen sols i estan al carrer de dilluns a divendres . També, dos d’ells, fan vigilància el diumenge al matí pel mercat setmanal.

Quant al perfil, el regidor, Francisco Cárdenas comenta que “s’han escollit agents educats i amb voluntat de servei, que estiguin il·lusionats amb la seva tasca. Antigament s’hi havia destinat agents més veterans amb problemes de salut o algun problema de mobilitat. Ara és a l’inrevés, són gent capaç, implicada i amb vocació de servei”.

Un caporal se’n carrega de coordinar l’actuació dels agents i manté el contacte amb les associacions de veïns, ciutadans i serveis municipals per tal de donar instruccions als agents atès que aquest servei consisteix en què els ciutadans i ciutadanes puguin adreçar-se a l’agent i aquest faci seus els problemes del barri que li toca vigilar. El guàrdia s’ocupa tant de desperfectes a la via pública i mobiliari urbà com de molèsties, infraccions a les ordenances, trànsit, conflictes, proteccions escolars, absentisme escolar informació, etc.

S’ha de dir que el servei ordinari de policia , en cas de necessitat presta recolzament als agents de proximitat i l’equip de govern es mostra segur que aquest servei serà molt ben valorat i de gran utilitat pels ciutadans i ciutadanes.

Quant a les intervencions realitzades el mes d’octubre se n’han comptabilitzat un total de 618 repartits en 88 denúncies de trànsit, 75 serveis de grua, 43 de danys a la via pública, 39 actes de vehicles abandonats, 44 informes diversos, 3 reunions veïnals, 2 actes genèriques, 1 minuta policial, 15 intervencions amb animals, 11 serveis de seguretat ciutadana, 32 col·laboracions amb altres cossos, 211 proteccions escolars i 54 vigilàncies de punts estàtics.

 

El més llegit

I després