I després

Torna la cuina de Quaresma: El Bacallà i el Peixopalo

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat. A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec).

Compartiu aquesta història

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.
A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec).
Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que ens desperta els sentits.
Des del 26 de febrer i fins al 9 d’abril diversos restaurants de Sant Feliu de Guíxols participen en la campanya oferint un menú complet o plats dins la carta.
Establiments participants a la campanya:
Ca l’Isern; El Cau del Pescador; El Ginjoler; El Tinglado; Els Nois; La Gaviota Bar Taverna; La Pansa; La Proa; Marabú; Metronon i La Taverna del Mercat.
Més informació sobre els restaurants participants i els menús de la Cuina del Bacallà i el Peixopalo aquí.
I també a www.visitguixols.com

El més llegit

I després