Pla de Barris de Sant Feliu de Guíxols reinicia el programa “Voluntariat per la llengua”. L’objectiu d’ aquest programa promou el voluntariat lingüístic, formant parelles lingüístiques. Les trobades es fan tots els dilluns entre les 16 i les 18 h. La pròxima reunió tindrà lloc el dilluns 3 de febrer a les 16 h  a la Casa Albertí, c/ Penitència, 10. Per més informació truqueu al telèfon: 972.32.70.19 o envieu un correu a pladebarris@guixols.cat
L’objectiu del programa “Voluntariat per la llengua” és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat. Aquest programa promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder-lo parlar d’una manera natural.
El mínim compromís que es demana és una participació de 10 hores: 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes.
A partir de la inscripció de les persones al programa, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats.
Totes les persones que participen en el programa ho fan d’una manera desinteressada. Poden ser voluntaris totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment. No es demana cap titulació, només que disposin d’una hora a la setmana per conversar en català amb la persona assignada, per tal que aquesta pugui practicar-lo d’una manera distesa tot parlant de temes quotidians.
Poden ser aprenents totes les persones majors d’edat que ja tenen un mínim coneixement del català, que ja el parlen encara que sigui amb dificultats i que volen agafar fluïdesa, perdre la vergonya i incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.
.