I després

“TITOT” PRESENTA LLIBRE A LA CASA IRLA

Compartiu aquesta història

El proper dissabte dia 30 de gener a les 19 h la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols enceta la nova temporada cultural amb la presentació del llibre de Francesc Ribera “Titot” titulat: “L’assassinat de Guillem de Berguedà”.
Francesc Ribera (Berga, 1967) relata l’apassionant vida i la misteriosa mort de Guillem de Berguedà, controvertit personatge del segle XII català. Del trobador Guillem, alt poeta o baix cafre, o se n’era admirador o se n’era enemic.
El 26 de juliol de 1196 Guillem de Berguedà va ser assassinat per un sicari. Considerat un dels millors trobadors d’Europa, la seva ploma no apuntava al cor de les dames, sinó al dels seus nombrosos enemics. Entre les víctimes dels sirventesos de Guillem de Berguedà, hi havia alguns dels personatges més poderosos dels comtats catalans. No és estrany que algun d’ells optés per prendre’s la justícia pel seu compte. Fos qui fos, però, va pretendre que l’autoria del crim restés anònima. Els amics del trobador, en canvi, no es resignaren que la cosa quedés així. Algú havia ordenat matar el gran trobador català i ho havia de pagar. Paradoxalment, foren els poemes de Guillem de Berguedà els que assenyalaren el camí per trobar l’inductor de l’assassinat.
Entrada lliure i gratuïta. Més informació trucant a la Casa Irla al tel. 972.11.74.39 o adreçant un correu a casa@irla.cat

El més llegit

I després