Ja fa un parell d’anys que es van filtrant idees que fan referència a alguns punts al voltant de la badia per tal de millorar l’entorn i alguns d’ells tenen a veure amb fer sorgir més terrasses arran de mar.
Un dels projectes de l’Ajuntament era de fer un voladís al passeig Rius i Calvet per convertir-lo en un passeig, més que un vial, atesa la seva situació de privilegi.
L’any passat un restaurador del sector va fer una proposta que, tot i que no era similar a la pretensió del consistori si que es tractava de fer sorgir terrasses sobre el mateix racó de ponent. L’any passat no s’hi va ser a temps atès que es depenia dels permisos de Costes.
Sembla que aquest any si que serà possible, així ho va manifestar l’alcalde fa un parell de setmanes a la nostra emissora, interpretant la falta de resposta de les administracions superiors, entenent que la idea era interessant i, a més, la inversió era privada al 100%.
Tot i que de confirmada només n’hi ha una, l’any passat una segona era força possible i una tercera no descartada. Són les tres peces que es contemplen entre les balconades, i que teniu dibuixades en les il.lustracions que annexem, sobreposades i reversibles.
En el contacte establert amb el propietari del restaurant La Locanda Di Nonna Flo, hem pogut saber que es tracta d’una terrassa que farà 18 metres de llargada per uns 2’50 d’amplada, que tindrà una capacitat de 15 taules i un cost d’adquisició i muntatge que ratlla els 20.000 euros. Entretant, disposa d’un permís per unes poques taules a una trentena de metres de l’establiment, a tocar de les escales que baixen a la platja.
Enguany, s’ha fet la concessió de la resta de quioscs, en aquesta ocasió per un període de 8 anys, que permet que els concessionaris puguin fer inversió.
Es tracta del Jardins Juli Garreta, que continuarà amb la mateixa direcció. El de la platja (el de la Montse) que es transformarà en un espai chill-out molt més millorat i espectacular a més del de la zona de Les Dunes de Sant Pol que també serà un chill-out. En aquests dos darrers també continuen els antics concessionaris.
Recordem que se’n contempla un altre al capdamunt del Salvament (que va quedar desert) i que naixeran noves terrasses com la del cantó de mar d’El Tinglado, que s’ha concedit al Club Nàutic actual, i també al Nàutic Vell que regentarà la restauradora Mercè Pellicer (ex-Taverna del Mar).
Els quioscs grans i chill-outs però, hauran d’incorporar a més d’una destacada transformació, els seus propis serveis. D’altra banda, els serveis instal.lats per l’Ajuntament a tocar del quiosc dels Jardins Juli Garreta s’ubicaran en altres emplaçaments del passeig i també se’n preveuen de nous a zones com la de pic-nic de Vilartagues i a l’antic escorxador.

LOCANDA 2

FALDILLA