I després

TERANYINA ENFONSADA AL PORT DE SFG

Compartiu aquesta història

En el port de Sant Feliu, a la zona reservada a la Confraria de Pescadors, on resten amarrades les baques i teranyines de la flota pesquera local, es pot contemplar des de fa uns dies, una teranyina enfonsada que reposa en el fons del mirall d’aigua a l’espera que es pugui finançar una operació per pujar-la a la superfície i traslladar-la fora del port.
Aquesta teranyina, batejada amb el nom Juan Ureña, explica Fran Gómez, de Piscis Diving, que havien parlat amb la confraria per traslladar-la a l’escull de la zona de Port Salvi amb la intenció de generar una zona alternativa per als submarinistes per no col·lapsar aquell espai marí.
Gómez explica que, com que van per davant de la futura reserva marina, per tal de preservar el fons marí, estan creant zones alternatives que tinguin el mateix atractiu que les zones protegides.
Aquesta teranyina tenia precisament com a destí aquest punt on es vol crear un parc temàtic submarí i és una embarcació de fusta que està completament descontaminada i que a darrera hora es va enfonsar dins del port per culpa del seu mal estat.
Aquest endarreriment s’ha produït per qüestions administratives atès que, malgrat que la Confraria de Pescadors de Sant Feliu ,així com la Capitania Marítima de Palamós, havien donat el vist-i-plau, la falta d’interès de l’entitat bancària, que a causa d’un embargament havia de possibilitar l’operació, no va permetre seguir el calendari previst.
La situació actual complica l’operació atès que per fer-la surar cal un equip de submarinistes especialitzat i un joc de grans boies per sostenir-la i traslladar-la. L’operació té un cost aproximat als 8.000 euros i caldrà veure si l’Ajuntament compta amb els recursos necessaris per fer aquesta inversió.
Mentrestant , els bancs de peixos hi ha anat fent el seu cau i en dies de bona visibilitat es pot contemplar com ja està generant vida al seu voltant, especialment de bancs de peixos que entren al port on saben que s’hi refugien els alevins que busquen refugi a l’interior de la badia fugint dels depredadors.

JUANA_UREÑA

El més llegit

I després