I després

TEATRE A L’ESCOLA D’ADULTS DE SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts, dia 5 de novembre ,a les 19 h l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols ha programat l’obra: “Remenant els boscos de nit” del francès Bernard-Marie Koltès (1948-1989) adaptada i dirigida per Janot Carbonell i interpretada per ell mateix i Kissima Sillah.
Janot Carbonell (Ribes de Freser, 1952) va estudiar enginyeria técnica química. Fou membre del Talleret de Salt del 1983 al 1993 i, des d’aquest any, professor d’interpretació a El Galliner de Girona. Ha signat la dramatúrgia i direcció d’Artifissi (1992), El burgès gentilhome (1997), Péinate como es debido(2007), L’Orestea (2009), Liliana(2010) i El Karma de Romeo i Julieta(2010) i des de fa cinc anys viu a Llagostera, on va conèixer Kissima Sillah (Dingir Gàmbia, 1993) i a través de Llagostera Solidària van formar parella lingüística. A partir d’aquí van decidir que la millor manera d’aprendre a comprendre, l’un de l’altre i l’altre de l’un, seria el teatre. En Kissima és estudiant de l’Escola d’Adults de Sant Feliu i aquest curs fa el primer de GES.
L’obra“ parla de temes importants, com el racisme, l’explotació, la por, la tristesa, la ràbia, l’amor…, de moltes veritats que ens passen”, opina Kissima. Un text, extraordinàriament ben interpretat, que denuncia i impacta al cor tal com s’ha proposat Janot, que no concep la cultura –i cita Celaya– com a luxe al servei de neutrals: “Crec que la seva funció principal no és entretenir les elits, sinó millorar les expectatives dels més desafavorits.” Kissima es creix damunt l’escenari i Janot li dóna el contrapunt i estimula la seva capacitat d’improvisació. Es discuteixen i criden, riuen, van i vénen de la indignació a la tendresa, construeixen poderoses escenes de gran força emotiva, que no deixen indiferent a ningú. (Carme Vinyoles, El Punt Avui, 2 de juny de 2013).
L’entrada és gratuïta i oberta a tothom. Qui en vulgui saber més que cerqui a la xarxa el vídeo de TV3 Tot un món: Kissima i Janot.

El més llegit

I després