I després

Taula rodona sobre les vacunes al Museu

Compartiu aquesta història

En el marc del cicles de conferències “Acadèmia Oberta” i “Salut i Societat”, que s’organitzen des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, la Reial Acadèmia de la Farmàcia de Catalunya proposa tractar un tema tan controvertit i actual com és el de la vacunació dels infants.
L’activitat està programada per avui, divendres 14 de juny, a les 19.30h, i es desenvoluparà a través d’una taula rodona que té per objectiu transmetre un missatge clar sobre el valor sanitari, individual i col·lectiu, de la vacunació, com estratègia preventiva front un conjunt de malalties. Actualment s’observa un creixement en el rebuig social a la vacunació, posició que esta induint greus problemes sanitaris en la població infantil, conseqüentment, es necessari que els professionals informin amb rigor i objectivitat sobre els beneficis i riscos de les vacunes a fi de mantenir els nivells de protecció de les últimes dècades.
Programa:
1.- Breu revisió històrica de les vacunes, a càrrec del Dr. Pompeu Pascual i Busquets (Pediatre i ex Delegat Territorial de Salut a Girona).
2.- Vacunes: Immunologia i mètodes d’obtenció, a càrrec de la Dra. Mª José Ferri Iglesias (Laboratori Clínic ICS Girona. Departament de Serologia. Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona).
3.- Diagnòstic de malalties que poden ser vacunables, a càrrec de la Dra. Montserrat Montje Casas (Laboratori Clínic ICS Girona. Departament de Microbiologia. Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona).
4.- El valor de la vacunació, a càrrec del Dr. Josep Marès Bermúdez (Pediatre Institut Pediàtric Marès-Riera de Blanes).
L’activitat és lliure i gratuïta i tindrà lloc a la Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (planta 1).

El més llegit

I després