I després

Tancarà Magatzems Vall i s’hi instal.larà Inditex

Compartiu aquesta història

El gerent de Magatzems Vall, David Vall, confirmava dimecres públicament la notícia que en els darrers dies havia traslladat al comitè d’empresa. “El tancament operatiu del local i el negoci es produirà el 31 de gener”, després de la temporada de Nadal i un període de rebaixes i liquidació del gènere negociat amb Mango, que ha arribat a un acord amb la família per adquirir l’establiment. Segons informa el diari El Punt Avui, la multinacional hi obrirà una macrobotiga que aplegarà totes les firmes del grup. El nét de Pere Vall, fundador del negoci, justifica la decisió per la jubilació dels seus pares i la decisió de reorientar l’activitat comercial, amb un nou projecte de “venda al detall” que no encaixa amb el model de gran magatzem.
La notícia, que posa fi als rumors recurrents de tancament durant els darrers anys de crisi econòmica, inquieta els 34 treballadors de la plantilla, abocats d’entrada a un expedient de regulació d’ocupació per extingir tots els contractes. El secretari de la federació de comerç, hostaleria i turisme de CCOO, Josep Maria Montalbán, explicava ahir que l’empresa al·lega balanços econòmics negatius en els darrers exercicis, “sostinguts amb pòlisses de crèdit” fins a l’aparició de l’oferta de Mango pel local, d’uns 2.000 metres quadrats, de la qual no ha transcendit l’import. La transacció permetria fer front a les despeses d’indemnització dels treballadors, però la intenció inicial de la plantilla és negociar la subrogació dels contractes perquè puguin continuar treballant amb la nova propietat. El gran obstacle en aquest sentit serà el llarg període d’adaptació i reforma de l’edifici, ja que Mango situa la reobertura del nou negoci el 2016, amb un any d’obres pel mig.
Amb el tancament dels Magatzems Vall desapareixerà un establiment característic de l’eix comercial de Platja d’Aro, a la milla d’or de l’avinguda de s’Agaró. “Un impacte emocional i evidentment també per als treballadors afectats”, admetia ahir el regidor de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé. Fundada l’any 1962, a partir d’un primer establiment dedicat a la venda de perfums, la botiga va anar creixent en altura i durant anys va funcionar com uns dels grans magatzems de referència a la demarcació, tot emulant el model d’El Corte Inglés. Però després de celebrar el cinquantè aniversari, el 2012, la història s’aturarà als 52 anys. “És trist que no s’hagi pogut adaptar el model als temps actuals”, lamentava l’edil, que tot i això destaca que la mala notícia queda compensada amb la nova oportunitat de l’aterratge de les grans inversions de Mango i, en paral·lel, del gegant Inditex.
La principal via comercial de Platja d´Aro, l´avinguda s´Agaró, patirà més canvis. A pocs metres de Magatzems Vall hi ha la principal botiga de Mar Franc, que es traslladarà a un altre punt de la localitat. El local que deixa buit Mar Franc es fusionarà amb el veí, que ocupa el local d´oci nocturn Hits Box, per crear un nou gran espai comercial que ocuparà el grup Inditex. La multinacional de la moda gallega –amb cadenes com Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, o Uterqüe– hi preveu obrir un establiment en pocs mesos.

El més llegit

I després