El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès aquest matí el recurs presentat pel Govern contra la taxa d’un euro per recepta implantat a Catalunya el mes de juny passat i ha acordat la seva suspensió durant cinc mesos. L’Executiu de Mariano Rajoy va apel·lar aquesta mesura al mes de desembre i divendres va anunciar que faria el mateix contra l’euro per recepta de la Comunitat de Madrid. La suspensió afecta també a Catalunya taxa judicial i l’impost del dipòsit bancari.
La decisió de l’alt tribunal s’ha produït gairebé sense deliberació, ja que la llei li obliga a admetre les qüestions d’inconstitucionalitat que presenta el Govern contra normes autonòmiques i també li exigeix que decreti la suspensió durant cinc mesos. Durant aquest temps es tramiten les al·legacions que han de presentar el Govern central i l’autonòmic.
Una vegada que conclogui el termini de cinc mesos, el tribunal ha de decidir si ho prorroga o no. En aquesta ocasió, si es du a terme un debat abans que els togats analitzin el fons de la qüestió.