I després

Suspès cautelarment l’euro per recepta

Compartiu aquesta història

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès aquest matí el recurs presentat pel Govern contra la taxa d’un euro per recepta implantat a Catalunya el mes de juny passat i ha acordat la seva suspensió durant cinc mesos. L’Executiu de Mariano Rajoy va apel·lar aquesta mesura al mes de desembre i divendres va anunciar que faria el mateix contra l’euro per recepta de la Comunitat de Madrid. La suspensió afecta també a Catalunya taxa judicial i l’impost del dipòsit bancari.
La decisió de l’alt tribunal s’ha produït gairebé sense deliberació, ja que la llei li obliga a admetre les qüestions d’inconstitucionalitat que presenta el Govern contra normes autonòmiques i també li exigeix que decreti la suspensió durant cinc mesos. Durant aquest temps es tramiten les al·legacions que han de presentar el Govern central i l’autonòmic.
Una vegada que conclogui el termini de cinc mesos, el tribunal ha de decidir si ho prorroga o no. En aquesta ocasió, si es du a terme un debat abans que els togats analitzin el fons de la qüestió.

El més llegit

I després