“SÚMATE” ES PRESENTA A SANT FELIU

Aquest dijous, 6 de febrer a les 19:00 h. el col·lectiu “Súmate”, es presenta a Sant Feliu, a la sala polivalent del Centre Cívic Vilartagues, oferint una xerrada que portarà l’enunciat: “Construyendo la Cataluña del futuro”. Es comptarà amb la presència del president, Eduardo Reyes i de Coque García que plantejaran el seu projecte als assistents.
En el seu manifest fundacional destaquen que “és una associació sense ànim de lucre i no partidista constituïda per ciutadans i entitats cíviques i socials, l’objectiu de la qual és estendre el debat social i polític obert a Catalunya sobre el seu futur com a poble. Està formada en gran part per catalans de llengua i cultura castellana/espanyola que, per qüestions familiars i/o d’origen, han mantingut aquest patrimoni sense renunciar però a ser i formar part activa de la comunitat nacional catalana”.
Advoca per un debat obert, democràtic i participatiu que inclogui a catalans que, sovint, s’han vist exclosos o bé la seva opinió segrestada per la desinformació, el desconeixement o els prejudicis.
Denúncia la destrucció de l’estat del benestar i la política d’ofec social, la qual cosa a Catalunya consideren que suposa la pèrdua d’oportunitats i l’augment de l’exclusió social i apunten que “entre aquesta població estem aquells que precisament vam venir a buscar un futur millor a Catalunya i nosaltres i els nostres fills hem contribuït a generar riquesa suficient per poder tenir un estat del benestar”.
El col·lectiu vol ser part activa per afrontar els reptes socials i polítics de Catalunya “després del reiterat menyspreu dels diferents governs de l’Estat Espanyol envers les necessitats i les justes reivindicacions de la societat catalana. Ha arribat l’hora de treballar com un sol poble, de construir un nou país, en llibertat, que respecti la diversitat i amb el ferm convenciment que el nostre benestar present, i el del futur dels nostres fills, dependrà de les nostres decisions”.
També denuncien “el desequilibri fiscal i el maltractament polític al qual l’Estat Espanyol sotmet a Catalunya des de fa temps, “per part d’unes elits centralistes que empobreixen i castiguen a la població de Catalunya, que és la que més riquesa genera”.
Finalment consideren que Catalunya té dret a decidir quin futur vol i estan convençuts  que un estat propi beneficiarà al conjunt dels catalans, sobretot a la Catalunya popular i metropolitana, la qual concentra la majoria d’aturats, de famílies empobrides i la que més pateix el desmantellament dels serveis públics.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació