I després

Subhasten una finca dels successors d’un ambaixador per no pagar l´IBI

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG: L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha publicat al Butlletí Oficial de la Província l’anunci de la subhasta d’una parcel·la de la urbanització Bell-lloc II per un deute de 7.876,06 euros per impagament durant anys anteriors de l’impost de béns immobles. Es dóna el cas que aquesta propietat era, segons han informat fonts municipals i veïnals, d’un antic ambaixador pakistanès a Espanya, Nawabzada Mohammad Amir Khan. Aquest diari es va posar en contacte amb l’ambaixada del Paquistan a Madrid per confirmar la informació de l’ambaixador, però no hi va haver resposta. Segons van apuntar fonts de la seu diplomàtica a Espanya, cada quatre anys hi ha renovació dels treballadors, de manera que tenen un desconeixement notable de qui ha passat per l’ambaixada.
La parcel·la és la número 9 del cadastre urbà de la citada urbanització, té una superfície de 2.200 metres quadrats i la valoració és de 197.460 euros. De manera que aquest serà el preu de sortida de la subhasta, prevista per al pròxim 22 febrer a dos quarts d’onze del matí a la sala de sessions de l’Ajuntament cristinenc. El diplomàtic va morir fa uns tres o quatre anys, segons coneguts seus de la urbanització, i tenia 14 fills amb diferents dones.
La parcel·la que se subhasta es troba a la part alta de la urbanització i, de fet, el diplomàtic pakistanès n’hi tenia dos més, que haurien de ser pels seus hereus. En una d’aquests parcel·les hi ha una gran casa (com la majoria que hi ha en aquesta àrea), si bé la seva imatge des del carrer és d’una vivenda un xic abandonada on fa molts anys que ningú dóna una mà de pintura a les baranes exteriors.
Els coneguts, que volen mantenir-se en l’anonimat, han senyalat que el ciutadà pakistanès va comprar la casa a principis dels 80, època en què fou destinat a Madrid a exercir d’ambaixador. Després d’uns anys a Espanya, va retornar al Paquistan, però va conservar les propietats de Santa Cristina, i alguna altre a Madrid. Des d’aleshores, l’ambaixador o la seva família havien fet visites esporàdiques a l’habitatge de la urbanització cristinenca. El diplomàtic va morir quan rondava els 70 anys, han apuntat les mateixes fonts.
Qui sí hi viu, i des de fa més de 20 anys, són una parella que s’encarrega de les feines senzilles de manteniment. També fan diferentes feines a d’altres finques de la urbanització.
Des de l’Ajuntament han informat que si bé el deute és de 7.876,06 euros, lògicament la subhasta començarà en el preu de la seva valoració. Si es ven, els diners de diferència que hi hagi entre l’import del deute i l’import de la venda l’Ajuntament els posarà en un dipòsit. D’acord amb la regulació vigent, els propietaris, és a dir, els successors, tenen 15 anys per cobrar-los, sinó passa al consistori.

El més llegit

I després