SORRA DE BEGUR PER A LA PLATJA DE SANT FELIU

La platja de Sa Riera de Begur, l’única de la Costa Brava que no para de créixer en superfície, aportarà uns 2.000 metres cúbics de sorra a la de Sant Feliu de Guíxols, ha informat La Vanguardia a través de l’ACN. Un estudi de la Universitat de Girona elaborat fa quatre anys va revelar que Sa Riera creix anualment en uns 3.000 metres cúbics i que en els últims 50 anys la seva superfície s’ha doblegat.

La Direcció general d’Urbanisme ha donat el vistiplau a l’actuació, que s’haurà d’executar durant aquest mes de maig. Es traspassarà la mateixa quantitat que es va aportar en 2013; però no és l’única. L’any passat es van aportar uns 700 metres cúbics a la platja de Sant Feliu i prop d’1.500 més a les de Llafranc i Tamariu, a Palafrugell. Amb aquesta, ja són quatre les aportacions de sorra que s’han realitzat des d’aquesta platja.

Quant a l’actuació per a Sant Feliu, el regidor assegura que l’actuació es realitzarà de la mateixa manera que en altres ocasions, intentant minimitzar les molèsties. Per això, el trasllat es farà a la nit. Una màquina s’encarregarà de carregar els camions i, quan arribin a Sant Feliu, una altra anirà repartint la sorra. En 2013 el va traslladar va ocupar un total de 180 viatges i el cost de l’extracció, el transport i el repartiment de la sorra -uns 25.000 euros- va ser tot a càrrec de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació