I després

SOLUCIÓ A LA CALEFACCIÓ DEL TEATRE

Compartiu aquesta història

El Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols ha anat patint alguns inconvenients al llarg del temps entre els quals destaca una costosa impermeabilització de les dependències soterrades a l’escenari que patien inundacions importants per la proximitat de la riera i en estar per sota de la capa freàtica. Solucionat aquest problema, la segona actuació important fou el canvi de les butaques que tot i perdre algunes places va permetre millorar la comoditat dels espectadors i d’adaptar-lo per a minusvàlids. Ara, s’ha de fer una nova intervenció en el manteniment per tal de solucionar els problemes de climatització de la sala.
Fa un parell de setmanes, Roser Descayre, co-directora de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, declarava a la nostra emissora que el fred que passaven els espectadors que s’acostaven a contemplar les obres del IX Concurs de Teatre Amateur “era horrorós” i que, en tractar-se de gent gran, molts no aguantaven la baixa temperatura i marxaven de la sala abans d’acabar l’obra.
En el decurs de l’apartat de precs i preguntes del darrer Ple Municipal, el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Vilà, demanava a l’alcalde si tenien previst solucionar aquest problema.
Fa uns dies, en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, plantejàvem la qüestió a Joan Alfons Albó que responia que l’aparell climatitzador és molt antic, tant que, quan es construir el teatre ja es va adquirir de segona mà. Tot i això, els tècnics que l’han revisat contemplen que es pot recuperar fent una inversió que oscil·laria entre 8.000 i 9.000 euros.
S’ha detectat que des de l’inici hi falta una resistència i té un problema de condensació que es pot solucionar reposant les peces. També s’ha detectat que els tubs de distribució tenen un diàmetre inferior al que cal per un espai d’aquestes característiques i, un altre inconvenient, és que l’aire calent se sol acumular a la part alta de la sala i cal distribuir una sèrie de ventiladors al sostre que l’empenyin cap avall, atès que, entre les butaques i la cabina alçada del tècnic, arriba a haver-hi una diferència de 15º . Per tant, aquests ventiladors, a l’hivern, equilibraran la temperatura i a l’estiu renovaran l’aire. També s’han detectat bosses d’aire calent en espais perduts del sostre que es bloquejaran amb lones ignifugues.
S’han demanat els pressupostos per tal de fer el concurs d’empreses per executar l’actuació a través de la qual esperen que se solucioni el problema ja que, en el cas d’haver de posar una nova bomba de calor el preu pujaria de 30.000 euros més I.V.A. que s’incrementaria amb una nova instal·lació de tubs a més de l’obra civil.

El més llegit

I després