I després

L’ARJAU GUANYA EL CARLES RAHOLA

Compartiu aquesta història

La revista cultural guixolenca l’Arjau ha estat premiada a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que dijous es varen lliurar a Girona, com a millor iniciativa de comunicació institucional, guardons instituïts per la Diputació de Girona i Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació. Aquests premis tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.
L’Arjau és una revista cultural editada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que té per objectiu difondre la cultura, la història i el patrimoni de la ciutat. La direcció i coordinació es realitza des de l’Arxiu Municipal i compta amb la participació d’altres serveis municipals com la Biblioteca Octavi Viader, el Museu d’Història de la Ciutat o les àrees de cultura, educació, premsa i turisme. Es tracta d’una publicació gratuïta que surt tres cops l’any i que també es publica electrònicament a través del web de l’Ajuntament (http://guixols.cat/cultura/arxiu-municipal/larjau-revista-cultural.html).
L’Arjau es va iniciar modestament a mitjan de la dècada de 1980 com a butlletí informatiu de l’Arxiu Municipal i del Museu d’Història. L’any 2008 es va apostar per donar-li un nou gir en continguts i dissenys per adaptar-la als nous temps, sense perdre però el seu esperit original. La revista té un caràcter monogràfic que s’aborda des de l’òptica del passat, però també pensant en el present i posant la mirada en les perspectives de futur. S’ha apostat per treballar temes de ciutat, d’interès col·lectiu, alhora que es busca l’apropament i la col·laboració amb les entitats socials i culturals del municipi. Ha tractat temes com els banys de Sant Elm, el passeig del Mar, el Festival de la Porta Ferrada, el Memorial Juli Garreta o aniversaris com els de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica que és el darrer que ha sortit. El proper tractarà sobre el Museu de la Medicina de Catalunya que s’emplaçarà al monestir i el següent es dedicarà a la figura de Rafael Patxon amb motiu de la celebració de “L’Any Patxot” en el 50è aniversari de la seva mort.
Pels components de l’equip, el premi suposa un reconeixement a la feina feta i un estímul per continuar treballant per promocionar la nostra identitat cultural i acostar-la tant als guixolencs com als visitants.

FALDILLA ARJAU1

 

El més llegit

I després