ARJAU WEB

L’ARJAU GUANYA EL CARLES RAHOLA

La revista cultural guixolenca l’Arjau ha estat premiada a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que dijous es varen lliurar a Girona, com a millor iniciativa de comunicació institucional, guardons instituïts per la Diputació de Girona i Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació. Aquests premis tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.
L’Arjau és una revista cultural editada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que té per objectiu difondre la cultura, la història i el patrimoni de la ciutat. La direcció i coordinació es realitza des de l’Arxiu Municipal i compta amb la participació d’altres serveis municipals com la Biblioteca Octavi Viader, el Museu d’Història de la Ciutat o les àrees de cultura, educació, premsa i turisme. Es tracta d’una publicació gratuïta que surt tres cops l’any i que també es publica electrònicament a través del web de l’Ajuntament (http://guixols.cat/cultura/arxiu-municipal/larjau-revista-cultural.html).
L’Arjau es va iniciar modestament a mitjan de la dècada de 1980 com a butlletí informatiu de l’Arxiu Municipal i del Museu d’Història. L’any 2008 es va apostar per donar-li un nou gir en continguts i dissenys per adaptar-la als nous temps, sense perdre però el seu esperit original. La revista té un caràcter monogràfic que s’aborda des de l’òptica del passat, però també pensant en el present i posant la mirada en les perspectives de futur. S’ha apostat per treballar temes de ciutat, d’interès col·lectiu, alhora que es busca l’apropament i la col·laboració amb les entitats socials i culturals del municipi. Ha tractat temes com els banys de Sant Elm, el passeig del Mar, el Festival de la Porta Ferrada, el Memorial Juli Garreta o aniversaris com els de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica que és el darrer que ha sortit. El proper tractarà sobre el Museu de la Medicina de Catalunya que s’emplaçarà al monestir i el següent es dedicarà a la figura de Rafael Patxon amb motiu de la celebració de “L’Any Patxot” en el 50è aniversari de la seva mort.
Pels components de l’equip, el premi suposa un reconeixement a la feina feta i un estímul per continuar treballant per promocionar la nostra identitat cultural i acostar-la tant als guixolencs com als visitants.

FALDILLA ARJAU1

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació