I després

Solidaritat Catalana (SI) “trenca” els 100 dies de marge al govern de SFG per la neteja

Compartiu aquesta història

Els integrants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI)de Sant Feliu han difós una nota de premsa en la qual donen a entendre que es veuen obligats a a intervenir per tal d’instar al Govern de la Ciutat a emprendre accions contra la concessionària de la recollida d’escombraries per les raons que ja es varen comentar fa uns dies en aquest web referents a les condicions de la neteja del municipi.

En el primer tram de la nota es mostren indignats amb la situació I contundents en la fórmula per plantejar la sortida. I en el segon tram es congratulen de les accions empreses per ICV-EUiA tal que el pas públic del Club de Mar (zona de Can Rius) s’alliberi per a gaudi de tots els guixolencs i visitants.

Reproduïm textualment el contingut de la circular:

Volíem donar els cent dies de gràcia que tot nou govern necessita de marge. Ho volíem fer, però no podem. No podem esperar més temps per denunciar amb urgència, i amb això suposem que hi estaran d’acord tots els guixolencs siguin de la ideologia que siguin, l’estat d’abandonament i decadència a què està sotmesa la ciutat. Una alarmant brutícia que taca la imatge i el nom de la nostra ciutat. En aquests dos mesos i mig que portem de mandat, el nou equip de govern ha estat incapaç de millorar la neteja deplorable dels carrers de Sant Feliu, un dels punts estrella del programa electoral de SI a les passades eleccions municipals.

L’estat d’abandonament de la ciutat és evident. Només cal passejar per Sant Feliu amb la vista i l’olfacte preparats. Contenidors plens a vessar, mal ubicats i amb moltes mancances de contenidors de recollida selectiva, fortes pudors, manca de papereres i fins i tot fulles d’arbres caigudes a terra que porten tot l’estiu assecant-se. Els carrers, bruts de regalims de les bosses d’escombraries, cagarades de gos o plens d’herbes. Tot pels més de 6000 € diaris que cobra la concessionària dels ciutadans de Sant Feliu. La decadència és tal que a l’entorn urbà, qualsevol zona boscosa té possibilitat d’incendi degut a la deixadesa en què es troba.

Segons sembla, l’Ajuntament ha emès més de 140 informes negatius sobre l’empresa concessionària, degut als suposats incompliments que aquesta companyia ha fet del contracte signat al seu dia amb l’Ajuntament. Què espera l’Equip de Govern per a enviar als tribunals a aquesta empresa i a rescindir-ne el contracte? No li sap greu llençar sis mil euros cada dia a les escombraries, i mai millor dit?

Per sort, no tot són notícies dolentes. Aquesta setmana hem sabut que l’accés marítim a la zona dels Banys Sant Elm, Can Rius i Club de Mar serà de nou públic gràcies a un informe favorable emès després d’anys de treball. La medalla, però, no és pel govern. Ha estat el grup municipal d’IC-Verds qui, després d’anys de reivindicació, ha aconseguit fer realitat el que no hauria d’haver-se permès mai: que un pas públic es privatitzi. Aquest també era un punt del programa electoral de SI, que optava per l’obertura d’accessos a la zona de Can Rius on començà el camí de ronda de la zona de ponent de Sant Feliu.

El més llegit

I després