I després

Segons Albert Mallol, 14.200 espectadors han anat al 49PF amb un 72% d’ocupació

Compartiu aquesta història

Segons informa elPeriódico.cat (amb dades aportades per Albert Mallol), el Festival Internacional de la Porta Ferrada ha acollit 14.200 espectadors, un 72% d’ocupació i un increment de 1.200 entrades en comparació al del 2010. Diu el diari digital barceloní que aquests són els seus avals, a més a més de ser el festival d’estiu més antic de Catalunya, per arribar amb una potent programació a la mostra del 50è aniversari.

En les declaracions del director de festival, es valora de manera molt positiva el resultat dels concerts de Brian Ferry, Luz Casal i Cyndi Lauper, i encara que tem l’espiral negativa de la crisi, no sembla preocupat pel fet que un dels seus principals suports sigui l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb un 22% de la partida pressupostària dels 950.000 euros actuals.

Mallol confia en el recolzament municipal, ja que el festival suposa una oferta de turisme cultural molt important per al poble. També compta amb l’ajuda dels patrocinadors, que han mantingut la seva fidelitat a la mostra. El director defensa la sostenibilitat del certamen en el futur, encara que admet que s’han de reduir costos. Estima que la Generalitat hauria d’ajudar a difondre fora de Catalunya la marca de les cites empordaneses.

El Porta Ferrada ampliarà la seva oferta l’any que ve amb muntatges que ressaltin la celebració, entre ells el recital d’homenatge a Llach i possiblement una festa de Comediants coincidint amb la celebració del 50è aniversari.

 

Cap Roig

El digital també repassa l’altre festival del Baix Empordà, el de Cap Roig, a Calella de Palafrugell i, també en declaracions del seu director, Martín Pérez, assegura que ha tancat la considerada millor edició de la seva història amb una assistència de prop de 48.000 espectadors, xifra que suposa un 95% d’ocupació en els 22 espectacles d’una mostra dissenyada amb propostes amb un ganxo popular segur. Artistes com ara Sting, Julio Iglesias, Tamara Rojo, Tom Jones o Josep Carreras han actuat en aquest acollidor escenari, encara que els primers a esgotar les entrades van ser els Manel i la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz.

Segons Pérez, 16 dels 22 espectacles han esgotat totes les entrades i s’ha incrementat en 9.000 persones l’assistència respecte el 2010. El també responsable se sent motivat per continuar al capdavant de la mostra, però l’última paraula la té La Caixa, entitat que ara és propietària de Cap Roig després de la fusió amb Caixa Girona, que ha estat el seu patrocinador.

El contracte de col·laboració que Pérez tenia amb l’anterior entitat ja s’ha complert i, en principi, al setembre coneixerà les intencions de l’entitat bancària respecte al festival. Tot apunta que continuarà, el que no se sap és en les condicions actuals o amb canvis en la programació.

Desmuntatge de les graderies del recinte-auditori del Festival Internacional de la Porta Ferrada al port de Sant Feliu

 

El més llegit

I després