SOBRE LA CREMA DE MATOLLS

Els Agents Rurals de la Generalitat han enviat una nota als mitjans de comunicació indicant el període i consells per a la crema de matolls per tal d’evitar incendis com el que es va provocar fa uns dies a Vall-llobrega.
Des del 15 de març fins el 15 d’octubre del 2014 resta prohibit encendre qualsevol tipus de foc en terreny forestal, arbrat o no i en la franja de 500 metres que els envolta. (Decret 64/1995).
No obstant aquesta prohibició, es poden sol·licitar unes autoritzacions excepcionals per la realització de diferents tipus d’activitats relacionades amb el foc: Per a la crema de restes agrícoles i/o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals.
Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud amb indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer a l’ajuntament del terme municipal al qual afecti, per tal aquest doni el seu vist-i- plau i les traslladi al Departament d’Agricultura. Les cremes de brancatge i restes vegetals procedents de treballs agrícoles es podran sol·licitar a través dels ajuntaments, els quals lliuraran les autoritzacions del Departament a través de la plataforma EACAT. Consulteu disponibilitat d’aquest servei al vostre ajuntament.
Es recorda que és prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, plàstics…) i no es tramitarà cap sol·licitud en aquest sentit. Aquests tipus de residus cal gestionar-los via deixalleria: www.arc.cat/deixalleries
Accediu a aquest vincle per consultar consells de seguretat en incendis forestals: http://bit.ly/NaDlhQ
Per qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals de la vostra comarca o bé truqueu al 93 561 70 00

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació