I després

S’INAUGURA LA IV EXPOSICIÓ DEL THYSSEN

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, a les 13:00 h. pels periodistes i a les 20:00 h. pels convidats, s’han obert les portes de quarta exposició al Palau de l’Abat del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb quadres de la col·lecció particular de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza, 52 quadres i una escultura que sota l’enunciat “Barcelona- París- New York. D’Urgell a O’Keefe” es podrà visitar fins el 19 d’octubre.
A la presentació als mitjans, han comparegut l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; la baronessa, Carmen Thyssen; Albert Gómez, representant de la Diputació de Girona; Antoni Baulida, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat; Pilar Giró, comissària de l’exposició i Sílvia Romero, regidora d’Activitat Econòmica i de Projectes Estratègics de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Tots ells varen lloar la predisposició i el compromís de Carmen Thyssen al temps que destacaven la importància d’una exposició d’aquest nivell per Sant Feliu, les comarques gironines i el país.
Prèvia a l’exposició es varen incorporar al patronat de la fundació diversos patrons com el fill de la baronessa, Borja Thyssen; l’exdiputat Josep López de Lerma i Narcís Comadira, poeta, dramaturg, crític cultural i literari, traductor i pintor, entre altres, segons l’alcalde, Carles Motas, “per tal que cadascun dels components, des del seu àmbit, treballi per aconseguir un museu consolidat com ja ho són els de Màlaga i Madrid” .
En aquest sentit, Motas va manifestar que un dels objectius del nou govern és que, en acabar la legislatura, el projecte estigui pràcticament resolt.
Pel que es va despendre de les seves declaracions es podia deduir que el projecte de la fàbrica de Can Serra queda en un segon pla i prenia protagonisme l’edifici del propi Monestir, del qual va alabar les potencialitats, tot recordant que a Màlaga es va donar una circumstància similar.
Quant a la baronessa, també va declarar que els objectius no han variat, que segueix apostant per Sant Feliu com des del primer dia i, quant als rumors que abandonava Sant Feliu per marxar a Andorra, va dir que tot continua igual que sempre i que ella, d’Andorra, n’era resident des de principis dels 90 per molt que ara surtin informacions que donin a entendre el contrari.

THYSSEN FALDILLA

 

 

El més llegit

I després