I després

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla i Kool & de Gang, darreres incorporacions del 58è Festival de la Porta Ferrada

L’Espai Port, ubicat a tocar del mar al port de Sant Feliu de Guíxols, és l’escenari principal del Festival de la Porta Ferrada. Acull el gruix de la programació i enguany presenta el major número de concerts en la història del festival.

Compartiu aquesta història

L’Espai Port, ubicat a tocar del mar al port de Sant Feliu de Guíxols, és l’escenari principal del Festival de la Porta Ferrada. Acull el gruix de la programació i enguany presenta el major número de concerts en la història del festival. Una mirada generosa als artistes referents del panorama musical nacional i internacional dels darrers cinquanta anys, amb una transversalitat d’estils i influències que obren la programació a un públic divers i àvid de concerts de qualitat, exclusius, que fan de l’experiència Porta Ferrada un seguit de nits especials.

Els mítics Simple Minds, amb al seva gira de grans èxits, arribaran a Sant Feliu el 25 de juliol per descarregar un arsenal de hits que no deixarà ningú indiferent, al que serà el seu debut al festival. Un dia després, el 26 de juliol, Ben Harper també hi debutarà al capdavant dels seus Innocent Criminals, al que promet set un cap de setmana del tot memorable. L’11 d’agost, Kool & The Gang ompliran l’Espai Port de ritmes disco i funk, però abans, Albert Pla ens fara passar por amb el seu lloat espectacle Miedo el 17 de juliol. L’impressionant Freedom! 50 anys del Concert Sacre de Duke Ellington a càrrec de La Locomotora Negra (6 d’agost) i el nou show de Dàmaris Gelabert (5 d’agost), Mou el cos, completen les novetats.

Aquests noms s’afegeixen a la notable llista de concerts ja confirmats: Paul Weller, Jamie Cullum, Hauser, Graham Nash + Suzanne Vega, Espai Pop! (Two Door Cinema Club + Manel + La Casa Azul), Los Secretos + Coque Malla, Bad Gyal, Nil Moliner + Arnau Griso, Leiva, Jethro Tull, Joe Bonamassa, God Save The Queen i Amaral.

Les entrades estaran a la venda demà divendres, 28 de febrer, a les 11h clicant aquí.

Aquest matí s’ha presentat a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, la programació d’aquesta nova edició del Festival de la Porta Ferrada. En l’acte han estat presents: el regidor del Festival, Josep Saballs; el director artístic del Festival, Albert Mallol; el subdelegat del Govern Central, Albert Bramon; l’Alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; el vicepresent i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Pinyeira; el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta; el coordinador general del Festival, Sergi Rosselló i el director de The Project i responsable del Festival, Iñaki Martí.

D’esquerra a dreta: Albert Bramon, Albert Mallol, Iñaki Martí, Josep Saballs, Carles Motas, Miquel Curanta, Sergi Rosselló i Albert Pinyeira.

 

La productora barcelonina de concerts TheProject, guanyadora del concurs públic d’ajudicació pels propers 4 anys, manifesta en veu d’Iñaki Martí, soci-director de l’empresa i director del festival: “assolit el repte de la primera concesió, que era fer creixer i consolidar la proposta artística d’un festival que vam agafar amb 9.000 espectadors i en la última edició vam superar els 40.000, toca donar un pas endavant per mantenir un creixement sostenible sense perdre l’esència. La recepta consisteix en seguir combinant artistes de risc amb propostes ja consolidades, presentant espectacles que mai han estat programats i potenciant l’exclusivitat.”

D’altra banda, Josep Saballs, regidor de festival, apunta: “apostem per la cultura i la tradició, col·laborant amb la Capitalitat de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols aquest 2020 amb 2 concerts destacats, tot integrant als alumnes de l’Escola Municipal de Música en una producció d’estrena.” Saballs també confirma que “com cada any, consolidem el sistema de regular les invitacions de protocol amb entrades solidàries, la recaptació de les quals va destinada a dues entitats del tercer sector, que anunciarem properament. També estrenem conveni amb Apropacultura, un programa inclusiu que té com a objectiu facilitar l’accés als esdeveniments culturals a aquells col·lectius més necessitats o que es troben en dificultats.”

Albert Mallol, director artístic del festival, fa un resum de les activitats de l’Espai Port i informa que “25 són els artistes que passaran per aquest espai, dels que 13 son exclusius i 19 visiten Porta Ferrada per primer cop. Hi han 12 d’internacionals, 6 catalans i 7 de la resta de l’estat. Estrenem un nou model de concert, l’Espai Pop!, on tres grups referents de l’escena pop nacional i internacional actuaran en una mateixa nit, desplegant el seu show de gira en tota la seva dimensió musical i tècnica. Un ambient festiu amb serveis de restauració i gastronomia que acompanyaran les més de 4 hores de concert.” Mallol segueix: “presentem també un nou cicle de concerts, els dijous de juliol al Village de l’Espai Port, que donarà presència a les veus femenines actuals del nostre país amb els seus nous projectes. Així mateix, el Village oferirà música en viu i DJ abans i desprès dels concerts de l’Espai Port. Torna Electronic Sunset per acomiadar la programació a l’Espai Port, ara en format de Brunch, per oferir el millor de la música electrònica del moment.”

Per últim, Mallol confirma una serie de col.laboracions i produccions amb altres entitats per l’edició d’enguany:

*Col·laboració amb La Capital Catalana de la Sardana, que enguany es celebra a Sant Feliu de Guíxols.

*Col·laboració amb el festival In-Edit

*Col·laboració amb Electrona i l’escola de música avançada Eumes

*Col·laboració amb l’Escola Municipal de Música de la ciutat

*Exposicions del Festival al Monestir

El més llegit

I després