Els pokémons no només es cacen, també es poden pescar. Ho sap Marina de S’Agaró, una empresa de Sant Feliu de Guíxols que ha trobat un nou nínxol de mercat a partir de la popular aplicació segons ha publicat el diari ara.cat. Ofereix tripulació i petites embarcacions de motor perquè grups de fins a sis persones puguin anar a buscar criatures que molt difícilment es poden trobar a terra ferma, per un preu de 55 euros.

“Només cal tenir instal·lat el joc per veure la quantitat de pokémons que esperen a la costa”, anuncia la companyia. Amb aquest reclam ja han fet tres viatges amb unes sis persones i el tripulant en la setmana que fa que ofereixen aquest servei. A més, esperen que el nombre de clients creixi després de la presentació pública que es va fer el dijous 4 d’agost, i alhora obren la porta al fet que el preu i temps de servei siguin només orientatius: “Tenim clients que ens han demanat estar-hi més estona”, expliquen.

L’empresa que ofereix ” canviar la canya de pescar pel telèfon mòbil” té una cartera de serveis molt més àmplia –no s’ha creat només per pescar pokémons, sinó que també fa excursions a cales o classes de submarinisme, entre altres activitats.

Precisament, Pokémon Go s’ha caracteritzat per ser el primer videojoc al qual no es pot jugar des de casa, sinó que fa falta sortir al carrer per caçar animalons. És més, per arribar a exemplars més estranys cal sortir de la zona més propera, cosa que fins i tot comporta, com en aquest cas, sortir al mar (i una despesa econòmica).