La calamarsada, la pluja i el fred han obligat a suspendre la cavalcada per raons, especialment, de seguretat atès que les carrosses s’han mullat quan estaven a punt en el camp de futbol de Vilartagues i s’ha evitat encendre els generadors de corrent.
Una altra raó que l’organització ha descartat és que els cavalls poguéssin relliscar per l’asfalt i, a més, per evitar el perill que els paraigües poguessin fer de conductors dels llamps s’ha afegit al llistat d’elements en contra.
Però, tal i com es va decidir ahir amb l’arribada dels Cartells Reials, calia donar resposta a la il.lusió dels més petits i els actes s’han concentrat al Monestir on els pares s’han esforçat a portar-los.
Allà s’han lliurat les claus de la ciutat en presència de l’alcalde, Carles Motas i tot seguit s’han fet les espectaculars projeccions de video-mapping.
A continuació, Ses Majestats s’han dirigit al Teatre-Auditori, a l’escenari del qual, acompanyats de la comitiva (que en total la formaven 200 persones) han anat rebent, un per un, els nens i nenes i les seves famílies que han aguantat pacientment en una llarga cua que accedia per la porta lateral de la carretera de Tossa i que hi ha hagut moments en què ha arribat fins la comissaria de la policia local. A la porta, la banda de l’Escola de Música i les components del club de Twirling amenitzaven als impacients infants, molts dels quals no han renunciat a portar el seu fanalet.
Un cop que han pogut arribar a l’escenari, es recollien les cartes i se’ls lliuraven llaminadures abans de tornar a casa i d’esperar que tant d’esforç tingui recompensa quan es despertin a l’endemà.