I després

S’EXTRAURAN ELS CONTENIDORS DE LA PLACETA

Compartiu aquesta història

Fonts de l’equip de govern han confirmat que els contenidors soterrats de la placeta Sant Joan, que resten precintats des de principis de legislatura, quedaran fora de servei definitivament.
L’anterior govern va portar a terme el projecte de reurbanització de l’espai, traslladant el transformador d’electricitat del mig de la plaça fins el garatge de l’antic hospital al carrer del Mall i canviant els contenidors soterrats amb el convenciment que amb el recanvi per uns altres de força més capacitat s’evitaria que les escombraries es quedessin fora.
I així es va fer però, malgrat la bona intenció, el motiu de l’escampadissa de deixalles a l’exterior no era tant una qüestió de capacitat com de l’incivisme d’una part dels usuaris.
I així va quedar demostrat amb els nous des del minut zero. Es va fer un intent per canviar la dinàmica amb cartells informatius. Posteriorment, en no millorar els comportaments, un vistós cartell de sanció econòmica que tampoc va funcionar.
Amb el canvi de govern, pràcticament la primera acció que es va portar a terme fou precintar-los mentre es prenia una decisió definitiva.
La decisió està presa i segons declarava dijous a la nostra emissora l’alcalde, Carles Motas, s’enretiraran. I no només els elements exteriors, sinó també els dipòsits soterrats, la qual cosa requerirà realitzar obres per a la seva extracció ja que es té prevista la seva venda, atès que són pràcticament nous.
Els usuaris de l’àmbit hauran d’abocar les deixalles a la bateria de contenidors exteriors que es troben a l’inici de la carretera de Girona, segons l’alcalde, “perquè no pot ser que una zona cèntrica i comercial com la placeta Sant Joan ofereixi aquesta imatge tant negativa després de la seva remodelació”.
Fa una setmana l’alcalde i diversos regidors es varen desplaçar a Lleida, on anualment s’hi celebra Municipàlia, una fira destinada equipaments i serveis pels ajuntaments, on varen poder recollir idees per aplicar a diverses àrees municipals, entre les quals s’hi trobaven contenidors per a exteriors de més capacitat que no es descarta que es puguin instal·lar en alguns punts concrets de la ciutat.

El més llegit

I després