I després

Setmana per la Igualtat del 4 al 8 d’octubre a SFG

Compartiu aquesta història

Del 4 al 8 d’octubre tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols la Setmana per a la Igualtat. En el marc d’aquesta setmana, que té per objectiu fomentar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral, tindran lloc els següents actes:

  • Dimarts dia 5, 9.30 h: Xerrada “Drets laborals per a la Igualtat”. En col·laboració amb el SIAD. Centre Cívic Vilartagues.

Sessió informativa per explicar els drets a nivell laboral que homes i dones tenim en matèria d’igualtat: conciliació de la vida personal, familiar i laboral; accés i permanència a l’ocupació en condicions d’igualtat; condicions laboral igualitàries…

  • Dimecres dia 6, 10.00 h: Taller de recerca de feina. Oficines de Guíxols Desenvolupament.

Taller realitzat per a la tècnica del SOM. Dirigit a dones aturades amb l’objectiu d’orientar-les en la recerca de feina i oferir-los informació i eines bàsiques per a buscar feina.

  • Dijous dia 7, 10.00 h: Taula rodona “A la corda fluixa. Gestionar els temps de vida personal, familiar i laboral”. Sala de Plens de l’Ajuntament.

A partir del testimoni de diverses persones, veurem les dificultats que existeixen avui en dia per a conciliar la vida personal, familiar i laboral i apuntarem propostes de bones pràctiques per millorar aquesta situació.

  • A les 20.00 h: Cinefòrum amb la pel·lícula Agua con Sal. En col·laboració amb la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit. Biblioteca Municipal.

Dirigida per Pedro Pérez-Rosado, Agua con Sal relata les dificultats per tirar endavant amb què es troben dues noies, Olga i Mari Jo, que partint de situacions molt diferents, coincideixen treballant de forma il·legal en una fàbrica de mobles en la qual cobren dos euros l’hora.

  • Divendres dia 8, 10.00 h: Taller d’autoocupació amb perspectiva de gènere. Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit.

Realitzat en col·laboració amb el Servei d’Assessorament d’Empreses (SAE), aquest taller està dirigit a dones desocupades i/o amb interès per autoocupar-se. Es treballaran aspectes com la concreció de la idea empresarial, el pla d’empresa o les subvencions existents per tirar endavant un projecte d’emprenedoria.

  • Durant tota la setmana exposició de llibres, contes, pel·lícules i altres recursos sobre igualtat i treball a la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit. En col·laboració amb la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit.

L’organització de tots aquests actes va a càrrec de Guíxols Desenvolupament en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i es porten a terme en el marc del Programa d’Agents Locals d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, que s’ha promogut per mitjà d’un conveni entre el Departament de Treball -a través de la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball i el Servei d’Ocupació de Catalunya- i la Diputació de Girona, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Per a qualsevol aclariment podeu trucar al 972 32 70 33 i demanar per Laia Pèlach, agent local d’igualtat.

El més llegit

I després