I després

S’engega el programa ‘Pacient Expert’ per compartir coneixements i experiències entre pacients amb diabetis

Compartiu aquesta història

L’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols ha engegat una nova edició del Programa Pacient Expert, dedicat aquest any a la diabetis. En aquest programa pren protagonisme el ‘pacient expert’, Josep Murlà, que transmet coneixements i comparteix experiències amb altres persones que pateixen aquest problema de salut.

La finalitat d’aquest programa, liderat per infermeria, té l’objectiu de potenciar l’autocura, la co-responsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. Està basat en la col.laboració entre pacients i professionals sanitaris, com també en el treball d’equip.

Per engegar el projecte, cada professional de referència ha contactat amb els usuaris seguint uns criteris d’inclusió i d’exclusió del programa. A partir d’aquí, s’ha format un grup de 12 persones que començarà a treballar a partir del 15 de març durant 9 sessions. L’any 2019 ja es va fer una edició del programa “amb molt bons resultats i una molt bona acollida” destaquen des de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu.

El més llegit

I després