I després

Seguiu aquí tota la informació de la situació meteorològica a Sant Feliu de Guíxols

En aquest article trobareu totes les actualitzacions referents a la situació de llevantada que afecta Sant Feliu. Al final de la notícia teniu enllaços al Meteocat i Protecció Civil on podeu consultar totes les seves novetats.

Compartiu aquesta història

En aquest article trobareu totes les actualitzacions referents a la situació de llevantada que afecta Sant Feliu. Al final de la notícia, teniu enllaços al Meteocat i Protecció Civil, on podeu consultar totes les seves novetats.

 

Actualització: 23 d’octubre-15.43h. La Generalitat de Catalunya ha activat el telèfon 012 per recollir les dades del vehicle i el titular que hagin perdut el cotxe a causa d’aquest episodi de pluges.

_______________________________________________________________________________________

Actualització: 23 d’octubre-15.35 h. Protecció Civil anuncia que s’ha desactivat el pla Ventcat, que s’havia posat en marxa degut a les previsions meteorològiques de fort vent del Meteocat.

______________________________________________________________________________________

Actualització: 23 d’octubre-11:20h El cap de la policia Local, Josep Miñarro, ens porta la darrera actualització de la situació de la llevantada a Sant Feliu de Guíxols i les recomanacions que haurien de seguir el ciutadans

 

_____________________________________________________________________________________

Actualització: 23 d’octubre-09:55h El comunicat que ens arriba des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és que hi han hagut algunes incidències degut al temporal de Llevant que estem patint tals com:

– Esllavissades a la carretera de tossa,

– Caiguda d’un arbre a sobre d’un vehicle al C/Heriz, però sense cap dany personal

– Caiguda d’una roca de grans dimensions al carrer Sant Elm/President Irla

– El camí dels butanos actualment està tallada per la neteja del sauló.

– A Sant Pol, la passarel·la del passeig s’ha trencat i en aquests moments està tancat l’accés per inundació.

– El camí de ronda de Sant Feliu de Guíxols a Sant Pol tallat pel trencament de la passarel·la de fusta.

– A la carretera de Sant Pol ha caigut un arbre i ja s’ha retirat.

– Durant la nit i aquest matí hi ha hagut diversos avisos de carrers inundats i entrada d’aigua a alguns domicilis.

La policia local, brigada i neteja viària han fet actuacions coordinades durant tota la nit i encara estan activades fins que no passi el temporal, que es preveu cap al migdia. Aquestes actuacions han consistit en obrir i netejar embornals i col·locar tanques metàl·liques. Tot el dispositiu ha estat dirigit pels regidors de les àrees corresponents.

També s’aconsella no apropar-se a primera línia de mar ja que l’estat de la mar és veu molt alterada i esdevé un perill fer-ho.

_____________________________________________________________________________________

Actualització: 22 d’octubre-20.20h. S’ha emès un avís, en aquest cas per vent i mala mar, des del Servei Meteorològic de Catalunya. Les afectacions per vent al nostre sector són de caràcter moderat avui, tendint a augmentar de nivell durant la nit fins entrada la matinada, quan començaria a recular en força.
Pel que fa a l’estat de la mar, s’espera que el risc sigui alt avui dimarts i anant en augment durant la matinada per passar a disminuir a partir del migdia de dimecres. En cas de mala mar es recomana no acostar-se a llocs com espigons o el port. Tampoc al altres espais com roques properes al mar. Tot seguit podeu consultar els mapes.

_____________________________________________________________________________________

Actualització: 22 d’octubre-19.10h. El Meteocat ha emès una nova previsió meteorològica per les properes hores. En ella es destaca que la intensitat de pluja seguirà sent alta a la nostra zona tot i que a partir de ben entrada la matinada, aquesta reduirà la seva força i ja cap al migdia de dimecres haurà deixat de ser destacable. Pel que fa a l’acumulació d’aigua en aquest episodi, s’espera que sigui molt alta. A continuació podeu consultar els mapes.

_____________________________________________________________________________________

Actualització: 22 d’octubre-13.29h. L’Ajuntament ha obert els embornals del Passeig dels Guíxols, lateral del Passeig dels Guíxols i el carrer Sant Ramon, per la bona circulació de l’aigua de pluja. S’hi han col.locat tanques, tanques amb llums o cons, segons la zona. També s’actuarà de la mateixa manera a Sant Pol.

_______________________________________________________________________________________

Actualització: 22 d’octubre-11.31h. El Meteocat ha publicat uns nous mapes amb la previsió d’intensitat de pluja i acumulació de pluja per avui i dimecres. Hi podeu consultar quina és la situació prevista a la nostra ciutat.

_______________________________________________________________________________________

Actualització: 22 d’octubre-11.15h. L’Ajuntament està retirant les passeres de la platja Sant Feliu. A continuació es deixaran els embornals sense reixa, protegits amb cons i/o tanques amb llum al Passeig dels Guíxols, al lateral del Passeig i a Sant Pol.

_______________________________________________________________________________________

Actualització: 21 d’octubre – 21.43h. El Meteocat ha publicat una actualització sobre la previsió meteorològica d’aquest dimarts 22 d’octubre. La situació es manté amb risc moderat per intensitat de pluja, risc alt per acumulació de pluja, cap risc per vent, i risc alt per mal estat de la mar, a la nostra zona.

Com ve sent habitual en aquests casos, s’ha activat el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral i per pluges intenses. S’informa de l’augment de cabal de rius i rieres, per tant es demana mantenir-se lluny d’aquests llocs durant la durada d”aquesta llevantada, a l’igual que es demana no acostar-se a zones properes al mar per l’alt onatge.

La previsió del Meteocat per dimecres és que, a partir del migdia, el temps es tranquilitzi, si bé encara hi hauran alguns ruixats fins dijous. A continuació podeu consultar els mapes de previsió, tant de pluja, vent i estat de la mar, com la previsió meteorològica pels propers dies. Trobareu tots els enllaços del Meteocat i Protecció Civil, per estar informats al minut, al final d’aquest article.

_____________________________________________________________________________________

Dilluns 21 d’octubre – 14.19h. El Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, informa d’una situació de pluges moderades prevista per la nostra zona. També inclou un avís per situació de mala mar i un d’acumulació alta d’aigua. A continuació podeu consultar els mapes de la previsió. Al final de l’article trobareu enllaços on consultar les dades actualitzades del Meteocat i Protecció Civil.

En aquest mapa podeu consultar la situació que s’espera per pluja acumulada per dimarts, que és de nivell alt al nostre sector.

 

Pel que fa a la intensitat de pluja a la nostra zona, aquesta és de nivell moderat.

 

En el referent a la situació de la mar, s’espera que aquesta estigui en situació de perill alt.

 

Per dimarts no hi ha perill de vent a Sant Feliu.

 

Des de la Generalitat de Catalunya es donen indicacions sobre com actuar en dies de forta pluja. Podeu accedir-hi des d’aquí. Pel que fa a tempestes, podeu consultar les recomanacions fent clic aquí.
Teniu accés a tota la informació meteorològica al compte de Twitter del Meteocat fent clic aquí. També podeu consultar la seva previsió meteorològica per Sant Feliu, aquí. A més trobareu més informació al Facebook de Protecció Civil, aquí i al seu Twitter, aquí.

Es recomana netejar embornals i desguassos de fulles seques i brutícia per evitar que s’inundi un soterrani o un terrat. En el cas d’episodis de vent és recomanable que es retirin de les finestres i balcons els testos i altres objectes que puguin caure a terra empesos per les ventades. També es recomana recollir els tendals, para-sols i altres estris que es puguin veure afectats pel vent.

En el cas dels vehicles, cal tenir en estat òptim els renta-parabrises i no agafar el cotxe en cas de que no sigui indispensable. Pel que fa a situacions de mala mar, es demana no acostar-se a zones afectades pel fort onatge, com ara espigons, el port i roques o espais propers al mar.

 

El més llegit

I després