I després

S’AUGMENTA LA PLANTILLA DE METGES DEL CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

El director de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, Roger Fitó, ha informat a la nostra emissora que s’ha fet un augment a la plantilla del Centre d’Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols. A finals del mes de novembre es va convocar una vaga de metges a Catalunya i una de les reivindicacions que hi havia era el tema de la sobrecàrrega laboral de pacients que tenen els metges de capçalera.
Tal com ha expressat Fitó,

Abans de la vaga ja s’havia iniciat un estudi sobre la necessitat de disposar de més facultatius, i finalment es va poder poder actualitzar i acabar. Aquest estudi de càrregues ha donat el resultat de poder fer una actualització del número de persones que hi ha d’haver als contingents de cadascuna de les Àrees Bàsiques que conformen l’ Institut Català de la Salut (l’ICS). En el cas de Sant Feliu de Guíxols està al voltant d’uns 1380 pacients. Això vol dir que com que actualment estem per sobre d’aquest número que es considera que seria l’adequat per a poder atendre amb temps als pacients de la nostra Àrea Bàsica, necessitem més metges.


El que hem fet és augmentar la plantilla i concretament el Centre d’Assistència Primària de Sant Feliu de Guíxols ha passat de tenir 12 Unitats Bàsiques de Salut (UBA), que conformen un metge i una infermera, a tenir-ne 13. Una Unitat Bàsica d’Atenció, és personal de medicina i d’infermeria que treballen de manera coordinada atenent un grup de pacients que tenen assignats. I aquest número de pacients és el que anomenem contingent.


Per tant aquest increment suposa que s’ha de dotar el contingent i per tant hem fet un moviment de pacients. Els hem anat seleccionant dels altres 12 contingents per anar equilibrant i construint el nou que hem creat. S’ha notificat per correu a les persones hem anat canviant d’Unitat Bàsica d’Atenció, explicant-los que hi ha hagut canvis de metges amb la finalitat d’augmentar la dotació per baixar llistes d’espera i per poder atendre a tothom amb el temps que es mereixen.


Des de l’Àrea Bàsica de Salut entenem que la gent que hagi rebut aquesta carta es pugui haver sentit sorpresa i per això volem informar que s’ha fet de manera aleatòria i hem intentat traslladar a pacients que viuen en el mateix domicili, per no partir els blocs familiars en diferents metges.
També volem fer una crida a aquelles persones que d’alguna manera justificada com pot ser una malaltia greu, consideraríem que al ser un fet molt gran el canvi de metge, es dirigeixi al Centre d’Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols per valorar el cas.


El que prima és el bé superior de poder atendre amb temps i forma a la població en el seu conjunt i d’aquesta manera els metges tindran més accessibilitat, hi ha un augment de la plantilla i al final del que es tracta és de que el Centre d’Atenció Primària creixi ja que és una molt bona notícia per a la ciutat.


(Fotografia: Infermera, Alícia Castelló. Metgessa, Elisabeth Reichhardt).

El més llegit

I després