En el ple Municipal de l’ajuntament que ha tingut lloc aquest dijous al saló de sessions, el grup municipal de Guíxols des del Carrer ha presentat una moció per derogar el delicte d’injúries a la corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans. S’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals amb l’abstenció de la CUP i el PSC.

Segons afirmen des del grup del regidor Jordi Lloveras “la llibertat d’expressió és pedra angular de totes les societats democràtiques. És evident que tota democràcia té diferents nivells d’aprofundiment i el fet que avui a l’estat espanyol el Codi Penal ofereixi a la Casa Real més protecció que a qualsevol altra institució o ciutadà, ens demostra que aquest nivell és millorable”.

Des dels Comuns de Sant Feliu comenten que “el fet que la monarquia s’hagi convertit progressivament en un símbol que només entusiasma als sectors més conservadors, mentre és rebutjada, cada vegada més obertament, per una part important de la ciutadania, ja no només a Catalunya i a Euskadi sinó al conjunt de l’Estat, fa que hagi deixat de ser un símbol d’unitat i concòrdia”.

Teniu accés al seu escrit complet, aquí.