I després

Santiago Segura, Ignatius Farray i Martita de Graná, caps de cartell del nou Festival Salat a Sant Feliu

La primera edició del certamen d'humor es farà els dies 9, 10 i 11 de juliol en diversos espais de la ciutat guixolenca i al si del 59è Festival de la Porta Ferrada. D'altres noms que n'encapçalaran la programació són els de Carles Sans, Pablo Ibarburu i Valeria Ros.

Compartiu aquesta història

L’organització del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que aquest 2021 celebra la seva 59a edició, ha presentat Salat, el nou espai d’humor inclòs al festival. Es tracta d’un conjunt d’espectacles còmics de primer nivell que es faran en diversos espais de la ciutat els dies 9, 10 i l’11 de juliol de 2021, i n’encapçalaran el cartell Ignatius FarrayValeria RosSantiago Segura, Flo José Mota, entre d’altres noms de pes. Tot plegat s’ha presentat el matí de dimecres, 12 de maig, en una roda de premsa feta a la Sala Barts de Barcelona.

La primera edició del Festival Salat serà un combinat de monòlegs, shows i d’altres esdeveniments humorístics en diverses modalitats coordinats per l’empresa MPC Management. Pablo IbarburuValeria Ros Ignatius Farray compartiran escenari el 9 de juliol amb l’espectacle inèdit Por fin juntos, una funció creada únicament per al Festival Salat i que ajuntarà per primera vegada en un escenari a aquestes tres bèsties de l’humor. Serà al Guíxols Arena, mateix espai on actuaran el dia 10 de juliol Santiago SeguraFlo i José Mota amb el show El sentido del humor – Dos tontos y yo. Un triplet d’autèntiques referències del món dels riures a nivell estatal. També per l’escenari del Guíxols Arena hi passarà l’11 de juliol la mediàtica ‘influencer’ Martita de Graná, amb el seu espectacle Mi padre flipa.


Un altre dels plats forts serà l’actuació en solitari de Carles Sans, popularíssim per ser una de les tres rodes de la famosa companyia d’humor El Tricicle. En aquest cas, Sans interpretarà el show Per fi sol! al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols al si del Festival Salat, un monòleg hilarant que es podrà veure el 10 de juliol. El mateix teatre-auditori municipal acollirà la conferència Humor en tiempos de pandemia, de la mà del monologuista i mestre de cerimònies Víctor Parrado. Una interessant i, alhora, còmica reflexió sobre com l’humor pot convertir-se en motor de vida per al nostre dia a dia, amb més motiu en ple context de pandèmia. La xerrada serà el 9 de juliol.

Finalment, el Festival Salat s’acabarà de complementar amb dues iniciatives més. El migdia de l’11 de juliol, a la Plaça del Mercat, es faran els Vermunólogos, una sèrie de monòlegs protagonitzats pels còmics Tian Lara, Óscar Saénz i Andreu Casanova. I dos dies abans, el 9 de juliol, s’haurà fet el programa especial L’Apocalipsi de Catalunya Ràdio des del passeig marítim de la població guixolenca, l’exitós espai radiofònic d’humor conduït per Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee.


Ciutat de la cultura, també en clau d’humor

A la roda de premsa de presentació del Salat hi ha assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, que ha destacat que el naixement d’aquest nou festival “és una pota més de l’aposta que està fent la ciutat per la cultura de veritat, en majúscules i en totes cadascuna de les seves vessants, també la de l’humor”. El batlle guixolenc també ha apuntat la idoneïtat del moment per a començar un nou cicle còmic, atès que “la gent té més ganes i necessitat de riure que mai”.

En aquest sentit, la directora artística del nou certamen d’humor, Anna Portomeñe (MPC Management), ha afegit que l’objectiu del Salat és “que tothom pugui riure i se senti identificat amb algun espectacle i que la gent se’n vagi a casa somrient”. “Hem intentat abastar molts tipus d’humor perquè tothom tingui d’on escollir”, sosté la mateixa Portomeñe.

Per la seva banda, Joan Roselló, director de l’empresa organitzadora del Porta Ferrada TheProject, ha volgut remarcar que des de l’organització es buscava un certamen “més jove, més obert, més del 2021”. Aires nous per a complementar “aquest vincle especial entre Sant Feliu de Guíxols i l’humor”.

A la roda de premsa, que s’ha pogut seguir per YouTube, també hi ha participat l’humorista d’El Tricicle Carles Sans, un dels caps de cartell del Festival Salat.


Consulta el programa sencer de la primera edició del Festival Salat

El més llegit

I després