I després

Sant Feliu se suma al projecte Camí de Mar per unir els camins de ronda entre Malgrat  i Argelers

El recorregut total és de 250 quilòmetres, dels quals 155 estan en perfectes condicions i en la resta cal fer-hi actuacions o crear nous punts de connexió

Compartiu aquesta història

Imatge de portada: Visitguixols

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat al projecte Camí de Mar que pretén unir tots els camins de ronda que hi ha entre Argelers, a França, i Malgrat de Mar, en un recorregut que abasta 250 quilòmetres. La intenció és utilitzar els camins de ronda que ja existeixen i fer-ne de nous per així obtenir un recorregut continu entre els dos municipis.

La finalitat és crear un equivalent a les Vies Verdes però amb un traçat per la costa, que uneixi els dos països i que compti amb ajuts europeus degut al seu alt cost. Camí de Mar és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals de diversos àmbits. Ens ho explica la regidora d’Economia Local, Núria Cucharero.

Camí de Mar té la intenció que el projecte, que consta de dues grans fases que es divideixen en 14 trams en total, es pugui començar l’any 2025 i s’allargui fins el 2040.

El primer pas que s’ha fet ha estat reunir a totes les parts implicades, que són 23 municipis, a més de la Diputació de Girona i els Consells Comarcals corresponents, i explicar la proposta i el seu desenvolupament.

Cucharero creu que aquest recorregut seria un gran atractiu turístic per Sant Feliu, que se sumaria a les altres propostes que ja ofereix la ciutat als visitants, i que també ajudaria a desestacionalitzar la temporada turística.

El projecte també contempla que entre el punt inicial i final del recorregut hi hagi una estació de tren, per així facilitar la tornada a casa en el cas de que es decideixi fer el camí complet.

Pel que fa al recorregut total de 250 quilòmetres, actualment 155 ja estan fets i en bon estat, en 62 cal fer-hi alguna intervenció i en els 33 quilòmetres restants cal unir els camins.

Imatge de la reunió per presentar el projecte, amb els actors implicats.
Fotografia: Toni Vilches. El Punt Avui.

El més llegit

I després