I després

Sant Feliu se suma a la campanya per prevenir els suïcidis

La iniciativa demana que si algú coneix a una persona "a punt de caure al pou del suïcidi", truqui al 061

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols se suma a la campanya impulsada per la Generalitat per prevenir els suïcidis. Sota el nom de ‘No el deixis caure en el pou del suïcidi’, demana que si algú coneix a una persona “a punt de caure en el pou del suïcidi”, l’escolti i demani ajuda trucant al 061, el telèfon de Salut Respon.

Per la campanya s’ha situat al sector de la placeta Sant Joan una enganxina rodona de grans dimensions i de color negre al terra, amb el telèfon de contacte per aquestes situacions.

L’OMS ha establert la prevenció del suïcidi com a prioritat dins la salut pública, ja que afirmen que representa un gran impacte a nivell personal, familiar i social. La Generalitat destaca que “és una causa de mort que podem evitar entre tots i, a més, provoca un impacte físic, psicològic, emocional i social a les persones i famílies afectades, i a la comunitat en el seu conjunt”.

Segons les dades, l’any 2021 el suïcidi va ser la primera causa de mort entre els homes dels 25 als 44 anys. A Catalunya, la taxa de defunció per suïcidi en homes els darrers 5 anys oscil·la entre 11 i 13 per cada 100.000 habitants, sent superior en els grups de major edat.

Els factors de risc, són, per exemple: depressió, dependència d’alcohol o altres substancies, i/o altres trastorns mentals, la soledat no desitjada o manca de suport, l’accés a mitjans letals, l’estrès socioeconòmic i esdeveniments vitals estressants i les malalties cròniques.

A través del telèfon 061 de Salut Respon, un equip de professionals especialistes en salut mental d’infermeria, psicologia i psiquiatria, ofereix atenció les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, a persones amb conducta o ideació suïcida, com també als familiars o persones properes.

El més llegit

I després