I després

SANT FELIU, NOVA CIUTAT DEL TANGO

Compartiu aquesta història

Passa en moltes ciutats europees: el tango té un públic seguidor fidel, que es desplaça allà on faci falta, per fer trobades, ballades, cursos, demostracions i sentir la sensualitat d’aquest ball.
Ho veiem en iniciatives com el Festival de Tango de Tarbes, amb promig de 3000 visitants, París i molts altres arreu d’Europa i del món.
Ara Sant Feliu de Guíxols obre la porta a acollir aquest ball argentí amb un certamen titulat “Tango Costa Brava, International Tango Meeting”, que se celebrarà la setmana vinent a Sant Feliu. Es tracta d’obrir les portes de la ciutat als balladors, acollir-los i allotjar-los, i que hi hagi un programa d’activitats adient per a aquest públic. Fins al moment, més de 100 amants del tango ja s’han inscrit, allotjats en hotels de la ciutat, i s’espera que el nombre incrementi.
Del 26 al 30 d’agost hi haurà espectacles per a balladors però també per a la pròpia gent de la ciutat, que tot passejant per indrets com la Rambla Vidal, la platja i altres llocs, es poden trobar de cop i volta amb parelles de tango al carrer ballant, mostrant els moviments sensuals d’aquesta dansa.
La promotora d’aquest certamen, Teresa do Carmo -junt amb Fernando López del Amo, ha presentat aquest divendres en roda de premsa la iniciativa. Acompanyats del regidor de Cultura, Jordi Vilà, s’ha comptat amb la presència també de dos referents del tango, el ballador i promotor tanguístic Orlando “Coco” Días (acabat d’arribar de París), i la balladora Silvia Lezcano.
La idea és convertir Sant Feliu de Guíxols en un punt de trobada d’aquest ball. “L’entorn és incomparablement bell i el nombre que tenim d’inscrits, en poc temps, ja ronda el centenar, de tot arreu”, ha explicat Teresa do Carmo, la qual afegeix que els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols es trobaran de cop i volta en una atmosfera insòlita de balladors de tango a la ciutat. En especial el dia del Show (29 d’agost), titulat “Ensueño Tango”, que es farà a la Sala de Festes Las Vegas, amb entrada a preu de 15 euros, i reunirà Gustavo Battaglia (Guitarra), Marcelo Mercadante (Bandoneó), Miryam Penella (Voz), Orlando “Coco” Días (Ball) i el ball i la direcció de Silvia Lezcano.
Teresa do Carmo ha indicat que Sant Feliu de Guíxols “és el lloc més idoni per a una trobada així”. Aquests “meetings” acostumen a concentrar i moure desenes i centenars de seguidors, “i això s’ha de veure com una inquietud cultural i també turística, perquè estem parlant de persones que vénen a Sant Feliu uns dies, s’allotgen als hotels de la ciutat, i fan una activitat que agrada a molta gent”. “Ara mateix tenim inscrits d’Itàlia, Rússia o Turquia”, diu do Carmo.
Experiències n’hi ha, per exemple Tarbes, on s’arriba a 2.000 o 3.000 persones quan es fa el Festival, o a Sitges, amb 700 persones. “A Sant Feliu obrim camí, i esperem que la notícia sigui bona”.
Les trobades de balladors de tango són realment maratonianes. Es faran majoritàriament a la Sala Las Vegas, però també en ocasions al carrer, la platja i fins i tot a bord d’una embarcació, on s’hi ballaran tangos.
El regidor de Cultura de Sant Feliu de Guíxols, Jordi Vilà, ha indicat que l’interès de l’Ajuntament és contribuir i ajudar en tot el possible a que el certamen sigui un èxit i vagi bé a futur. “Em sembla una proposta artística molt assenyada, intel.ligent, positiva per la ciutat i volem ajudar a que aquest primer pas que fa aquest col.lectiu arribi a bon port”. Vilà està convençut de l’èxit perquè el tango “té un magnetisme especial que commou”.
Més informació a: http://tangocostabrava.com/

Aquest és el programa:
Dimecres 26 d’agost
– A partir de 22 hs: Recepció i Inscripció dels participants (Sala Las Vegas)
– De 23-5 h: Milonga (Sala Las Vegas)
Dj Fernando Corrado

Dijous 27 d’agost
– De 18’30 a 20’30 hs: TANGO PLATJA (Platja de Sant Feliu)
Dj Fernando Corrado
– De 23-5 h: MILONGA (Sala Las Vegas)
Dj Gabriel Sodini

Divendres 28 d’agost
– De 18’30 a 20’30 h: BALL AL CARRER (Rambla Antoni Vidal) amb música en viu: Gustavo Bataglia (guitarra) Marcelo Mercadante (bandoneó) i Bibi González (veu) + Dj Carlos Matias
– De 23-5 h: MILONGA (Sala Las Vegas)
Dj Miguel Moya

Dissabte 29 d’agost
– De 15’30 a 19’30 hs: EXCURSIÓ NÀUTICA A RITME DE TANGO per la bellíssima Costa Brava.
Dj Miguel Moya
– De 22 a 23 hs :. ESPECTACLE “SOMNI TANGO” (SALA LAS VEGAS)
DIRECCIÓ: SILVIA LEZCANO

– De 23 a 5hs MILONGA (Sala Las Vegas)
AMB MÚSICA EN VIU: Gustavo Battaglia (guitarra) Marcelo Mercadante (bandeoneón) Emiliano Roca (baix), Fernando Rios Palacio (veu).
+ Dj Gabriel Sodini

Diumenge 30 d’agost
– De 18’30 a 20’30 hs: TANGO PLATJA (Platja de Sant Feliu)
Dj. Gabriel Sodini
– De 23h a 5hs: MILONGA (Sala Las Vegas)
Dj Carlos Matias

 

El més llegit

I després