Els responsables del Festival de la Porta Ferrada han distribuït una nota de premsa en la qual destaquel un 50% més d’entrades venudes respecte al del 2014: “Una edició que ha destacat per l’èxit de tots els seus espais, penjant el cartell de sold out fins en cinc ocasions amb els concerts de Ludovico Einaudi (Espai Port), Sopa de Cabra (Guíxols Arena), Sara Baras (Espai Port), Ferran Cullell i Sergio Sandi (Teatre Auditori Municipal) i Spandau Ballet (Espai Port), que finalment no es va poder celebrar per motius mèdics. Altres espectacles amb molt bona acollida per part del públic i que han superat 85% de la ocupació han estat: Berto sigue con nosotros (Espai Port), Fito y Fitipaldis (Guíxols Arena), The Orchestra Ft. E.L.O. Former Membres (Espai Port), Raimon (Espai Port) i Kenneth Tarver (Església Monestir).
Remarcable és també el naixement del SINGLOT Festival, una idea original d’El Terrat co-produïda amb TheProject, que ha arribat per quedar-se a la ciutat. Una proposta amb una visió de 360 graus sobre l’humor i la comèdia que va incloure jornades professionals, classes magistrals, propostes audiovisuals i espectacles d’humor de primer nivell, convertint Sant Feliu de Guíxols en la capital de l’humor durant 4 dies.
Tot un èxit que ha quedat reflectit tant en l’assistència, més de 25.000 espectadors -22.864 entrades venudes i prop de 3.000 assistents a les activitats paral·leles (Xiringuito Singlot, Portaferrada Kids, Acústics al Village i el cicle de música a l’Espai Carmen Thyssen)-, com en l’ambient que s’ha viscut durant tot l’estiu a Sant Feliu de Guíxols. La direcció del festival atribueix aquests bons resultats a la programació variada i per a tots el públics i al fet d’haver pogut sortir a la venda amb molta antelació (les entrades es van començar a distribuir a partir del 30 de març).
A l’hora de fer resum de la 53 edició destaquem la consolidació del Village de l’Espai Port i el seu cicle de concerts acústics, la recuperació de la platja amb els espectacles del Xiringuito Singlot i el cicle de música a l’Espai Carmen Thyssen.
Per últim, el festival vol agrair la col·laboració i suport de tots els implicats, des de les institucions, organitzacions municipals i patrocinadors, fins als voluntaris, sense ells no hagués estat possible assolir l’èxit d´enguany”.