I després

Sant Feliu entra en fase d’excepcionalitat per la sequera, aquest dijous

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dijous 2 de març, Sant Feliu de Guíxols entra en fase d’excepcionalitat per la sequera. Fins ara, el municipi estava en situació de d’alerta. Entre les afectacions en el consum d’aigua a la ciutat, hi ha el volum màxim d’aigua per habitant i dia. Els volums totals que entrin al dipòsit municipal no poden superar els 230 litres per habitant i dia, incloent activitats econòmiques i comercials.

Pel que fa al reg, queda prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte per la supervivència d’arbres i plantes. El consistori farà servir aigua de pou no potable per aquestes tasques. Aquest reg de supervivència s’ha de fer amb la mínima quantitat d’aigua indispensable i en la franja de 8 del vespre a 8 del matí i pel sistema de reg gota a gota o amb regadora.

Pel que fa a la neteja de vehicles, l’ús de l’aigua queda limitat a la neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat. Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda. El que sí que es permet és la neteja de vehicles per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.

Pel que fa a la neteja de carrers i mobiliari urbà, es prohibeix fer-la amb aigua potable. L’Ajuntament, per aquestes tasques fa servir aigua de pou no potable. Pel que fa a la neteja d’aparadors i finestres, sí que es pot fer amb galleda i esponja. D’altra banda, a partir de demà quedarà prohibit omplir totalment o parcial les fonts ornamentals i altres elements d’ús estètic de l’aigua. Podeu accedir a tota la informació al respecte al web de la Generalitat clicant aquí.

El més llegit

I després