I després

Sant Feliu destinarà 105 mil euros per restaurar l’Arc de Sant Benet

Compartiu aquesta història

L’últim ple municipal va aprovar definitivament el projecte de remodelació i conservació de l’antiga porta del Monestir de Sant Feliu al segle XVIII, coneguda com a arc de Sant Benet. L’element es troba en mal estat per culpa, entre d’altres, de les inclemències climàtiques i ambientals.

Un estat que es preveu revertir amb les actuacions incloses en el projecte aprovat i que s’executarà, previsiblement, passat l’estiu i per un valor total de 106 mil€. El projecte preveu la neteja en sec de l’element, el sanejat de morters i claus de ferro i altres ancoratges i la retirada de plantes, molsa i líquens que afecten visiblement l’antic portal del monestir guixolenc.

Un cop feta aquesta neteja, es preveuen també tasques de consolidació del revestiment, dels suports de l’arc i dels murs. La intervenció també preveu la col·locació d’un sistema que evita la nidificació de les aus. En la mateixa sessió plenària es va aprovar el projecte d’urbanització d’un tram del carrer Santa Magdalena, entre carretera de Girona i el carrer Girona. Aquesta obra té un import previst d’execució de més d’1 milió 300 mil euros.

El més llegit

I després