I després

Sant Feliu de Guíxols recupera la Festa de la Policia Local després de la pandèmia

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dimarts la seva tradicional Festa anual, que s'havia deixat de fer l'any passat arran de la pandèmia.

Compartiu aquesta història

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dimarts la seva tradicional Festa anual, que s’havia deixat de fer l’any passat arran de la pandèmia.  Aquesta celebració, aquest any la 133a, sol ser el moment de rendiment de comptes, i s’explica el que s’ha realitzat en un any, s’expressa el que es vol fer en el futur, i es donen medalles a diferents actuacions policials, tant a nivell local com en les tasques en què hi ha hagul col·laboració. Aquest any hi va haver més guardons, ja que es van donar també els de l’any passat. 

Entre els prop de 170 convidats hi han assistit el director dels Serveis Territorials a Girona, Jordi Martinoy, el Subdelegat del Govern Albert Bramon i la coordinadora de les policies locals, M. Begoña Curto. Els ponents han explicat el què han suposat aquests dos anys, on la pandèmia de la Covid-19 ha estat l’element clau de crisi. Per aquest motiu, a banda de distingir les forces policials que han estat al peu del canó des del primer moment, també es va homenatjar en un sonor aplaudiment el personal sanitari del Centre d’atenció Primària – i per extensió tots els professionals de la salut-, així com Protecció Civil, Creu Roja i altres col·lectius que van resultar ser decisius durant la pandèmia, confinament i moments d’aquesta crisi que encara no ha acabat.

El nou cap de la Policia Local de Sant Feliu, Marc Peña, va agrair a la seva plantilla l’alta professionalitat que havia trobat en aquest cos policial, i va agrair també el suport i col·laboració que havia notat dels altres organismes: Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra. La col·laboració entre aquests cossos policials ha fet que es poguessin aturar diferents accions relacionades amb delictes contra la salut pública.

Peña va indicar que vol fer una aposta decidida per la policia de proximitat, per la prevenció, per l’educació per als infants i joves (ja porten força sessions ens escoles i instituts on alerten sobre els perills del bullying, drogues, o com s’ ha de circular). També volen incidir en els consells, fer xerrades a col·lectius empresarials i comercials de la ciutat. Alhora, es volen adquirir nous vehicles – que arribaran en breu-. Segons el nou Cap de la Policia Local, les idees passen també per obrir un punt de denúncies a la platja de Sant Pol.

El responsable policial va explicar que l’any passat, al 2021, s’havien realitzat un total de 18525 serveis, 6800 dels quals eren de vigilància. S’havien invertit prop de 1650 hores en regular el trànsit a les escoles, i s’havien realitzat més de 8600 serveis relacionats amb la seguretat ciutadana. S’havia intervingut en 900 actes vandàlics, i es va actuar en 200 furts i robatoris. Entre altres accions, la policia local va ajudar a solucionar 360 accidents de trànsit, i es van registrar 1700 infraccions en aquesta matèria, entre altres.


Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Ernest Asurmendi, va explicar que la voluntat política del Govern local és dotar la plantilla dels efectius necessaris per estructurar-la en cinc grans àmbits, arribant als 55 agents que serien necessaris. També es va treballant per aconseguir tenir una nova seu policial, que superi l’actual edifici del carrer de Callao, que es va quedant petit. 

Per últim, l’alcalde, Carles Motas, va indicar que aquest era un dia d’orgull per a tots els policies locals de Sant Feliu, “en tant que sou un veritable exemple de servidors públics: doneu la cara, esteu al carrer, sempre sou els primers en actuar davant d’un problema , i esteu  propers a la ciutadania”. La pandèmia, va dir Motas, “ens va posar davant nostre un repte dificilíssim i la Policia Local l’ha superat amb una dedicació excel·lent, i m’agrada dir-ho en públic”, va comentar.

El més llegit

I després