I després

Sant Feliu de Guíxols presentarà una queixa col·lectiva pels “intolerables” talls de llum que va patir la ciutat el 15 d’agost, amb un gran dany al sector comercial i turístic

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha reunit aquest dilluns un grup de tècnics municipals per tal d'avaluar l'abast generat pels nombrosos talls de subministrament elèctric que van patir diferents zones de la ciutat el diumenge 15 d'agost durant tota la jornada, i part del dia abans.

Compartiu aquesta història

  • Per l’incompliment de la Llei 18/2008, del 23 de desembre, de garantia i qualitat del subministrament elèctric
  • L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, considera “intolerable que hi hagi una xarxa de distribució elèctrica tan deficient com la que tenim, amb uns preus de tarifa cada cop més elevat, i que cada estiu dona problemes en dates estratègiques per al turisme”.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha reunit aquest dilluns un grup de tècnics municipals per tal d’avaluar l’abast generat pels nombrosos talls de subministrament elèctric que van patir diferents zones de la ciutat el diumenge 15 d’agost durant tota la jornada, i part del dia abans.

En aquesta ocasió es van veure afectats diferents sectors, com la zona comercial central de Sant Feliu (carrer Major i immediacions) i també el nucli de Sant Pol, i els seus negocis turístics i comercials. Alguns dels problemes van provocar cancel.lacions i sortides de clients, ja que les instal.lacions no podien garantir sistemes d’aire condicionat, però tampoc funcionaven neveres, ordinadors, cafeteres, sistemes informàtics de facturació, comandes i molts altres.

Des de l’Ajuntament es fa, aquest matí de dilluns, una crida personalitzada a tot el sector empresarial afectat i s’estan reunint les afectacions que es van registrar a tot Sant Feliu, per articular una queixa conjunta contra Edistribución, (Endesa) distribuïdora d’electricitat.

També ha habilitat un email, tallsllum@guixols.cat, per tal que tots els particulars que van patir talls de llum amb provocació de danys o pèrdues, ho comuniquin al consistori.
Es pot fer servir el mail, o també es pot buscar al web guixols.cat un qüestionari creat per a aquesta proposta (també el trobareu a https://forms.gle/CGYJ4R9AHzvGEEoN6)

La queixa global, que es vol que sigui col·lectiva, no substitueix les accions individuals que cada empresa o particular pugui exercir pel seu compte amb asseguradores i respectives companyies comercialitzadores de llum.

Es calcula que els talls van començar a ser presents ja el dissabte, 14 d’agost, de forma puntual, i el diumenge 15 van ser més persistents, en diferents zones de Sant Feliu. Dilluns al matí encara hi havia alguna afectació.

Entre les afectacions, l’emissora municipal no podia emetre perquè l’antena no va tenir llum, però la part més afectada va ser la zona de Sant Pol, on els nombrosos establiments turístics existents van patir talls que van provocar, en molts casos, pujades de tensió, danys en equips, o directament van deixar de funcionar equipaments bàsics com climatitzadors, sistemes de caixes registradores, comandes, tíckets, vitroceràmiques, ventiladors, neveres, congeladors i altres aparells.

Per l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, “és intolerable que hi hagi una xarxa de distribució elèctrica tan deficient com la que tenim, amb uns preus de tarifa cada cop més elevat, i que cada estiu dona problemes en dates estratègiques per al turisme”.

Dilluns al matí, encara hi havia sectors on no s’havia resolt la incidència, i es treballa amb generadors elèctrics.

El més llegit

I després