I després

Sant Feliu de Guíxols podria perdre una nova línia de P3 de cara al curs vinent

La passada setmana es va fer un canvi de dia en la posada en antena de la Línia amb l'Alcalde per problemes d'agenda del sr. Carles Motas. Va explicar que una de les reunions que va mantenir el dijous 24 d'octubre va ser una taula mixta amb Educació, una reunió que es fa semestralment per planificar el curs de l'any següent amb tècnics d'Educació i el delegat Territorial d'Educació.

Compartiu aquesta història

La passada setmana es va fer un canvi de dia en la posada en antena de la Línia amb l’Alcalde per problemes d’agenda de l’alcalde, Carles Motas. L’Alcalde, va explicar que una de les reunions que va mantenir el dijous 24 d’octubre va ser una taula mixta amb Educació, una reunió que es fa semestralment per planificar el curs de l’any següent amb tècnics d’Educació i el delegat Territorial d’Educació.

Les dades reflecteixen que la natalitat a Sant Feliu de Guíxols ha minvat després dels anys de la crisi. De 250 infants de fa uns anys a 200 fa un parell d’anys i l’any vinent es té una previsió de 184 nens perquè s’incorporin a P3.

La ràtio actualment és de 25 nens per aula. De 10 línies de P3 que hi havia a la ciutat, aquest any s’ha passat a 9 al perdre una del col·legi Gaziel. En aquesta primera reunió el Departament d’Ensenyament plantejava la reducció d’una altra línia més. La posició de l’Ajuntament és que des d’Ensenyament es modifiqui la ràtio i no suprimeixin cap línia més.

A part d’aquest tema també es va tractar la qüestió de les inversions que el departament ha de fer a les escoles. Recordem que obres com la de l’ascensor al Baldiri Reixach, la reparació de las teulada del col·legi Gaziel, la reparació de la façana de l’IES Sant Feliu o recentment la cadira adaptada per una alumna de P3 al Gaziel, han estat temes de confrontació entre el consistori i Ensenyament. Segons l’Alcalde, l’excusa que dona el Departament d’Ensenyament, és que “la Generalitat fa tres anys que no disposa de pressupostos i per això no saben com afrontar aquestes despeses”.

En aquesta reunió, l’Alcalde i el regidor d’Educació, Salvador Calabuig, van manifestar el malestar per la negativa del departament a concedir la jornada continuada a les escoles de Sant Feliu de Guíxols. Segons Motas, aquest tipus de jornada, compta amb el suport de prop del 90% de les families. Santa Cristina i Platja d’Aro si que disposen d’horari continu i això fa que, segons l’Alcalde, hi hagin fugues d’alumnes a les poblacions veïnes. El que es va demanar en aquesta reunió és que “tothom jugui amb les mateixes regles”.

El més llegit

I després