I després

Sant Feliu de Guíxols ja està sancionant als conductors de patinets elèctrics

Compartiu aquesta història

Davant l’augment de l’ús de patinets elèctrics (Vehicles de mobilitat personal) a les ciutats, aquest any han entrat en vigor les noves mesures per a la circulació de patinets i la seva convivència amb la resta de vehicles i vianants a les zones urbanes. Aquestes novetats arriben amb la finalitat d’incloure els patinets en el reglament de circulació i reduir els accidents de trànsit.

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols i després de la campanya d’informació als usuaris d’aquests vehicles, ja s’estan sancionant a tots aquells que no compleixin la normativa.

Ho explica el cap de la Policia Local, Marc Peña.

 

En aquest sentit, Peña assenyala que aquestes són les situacions més habituals en què les autoritats poden multar quan circulis amb patinet:

 • Circular a més de 25 km/h: Aquest és el nou límit de velocitat a què poden circular els patinets.
 • Portar posats els auriculars: No es poden fer servir auriculars mentre es circula amb patinet, no és segur i pot provocar accidents amb altres vehicles.
 • Fer servir el mòbil mentre se circula: El mòbil és un dels elements que més distreu els conductors i els vianants. Fes-lo servir només quan el patinet estigui totalment parat.
 • Dur una altra persona al patinet: L’ús és individual i no es permet el trasllat de més d’una persona al vehicle, tampoc en el cas de la canalla.
 • Circular per la vorera i per zones de vianants: Els patinets elèctrics han de circular sempre per la calçada i pels carrils dedicats a ells. No es permet ocupar l’espai per a vianants.
 • Estacionar al mig de la vorera: Si cal realitzar una parada o estacionar el patinet, s’ha de fer als aparcaments dedicats a aquests vehicles. Mai a la vorera o en zones de pas.
 • Sense llums ni armilla reflectant de nit: Davant la falta de llum, cal portar elements que permetin ser vist i alertin la resta dels vehicles que circulen.
 • No portar la documentació del fabricant que ha d’acreditar les característiques tècniques que especifiquin que el vehicle no pot superar els 25 Km/h.

A la nostra ciutat s’està treballant en una nova ordenança Municipal de circulació a on es contemplarà un apartat destinat als vehicles de mobilitat personal per regular entre d’altres: l’ús del casc, poder conduir aquest tipus de vehicle a partir de 16 anys i disposar d’una assegurança obligatòria.

En quant al cost que tenen les multes amb patinet poden oscil·lar entre:

 • Conduir amb els auriculars posats i mirant o parlant pel mòbil 200€.
 • Dur una altra persona al patinet 100€.
 • Multes per alcoholèmia de 500 a 1000€ (Si dona positiu, s’aplicarà la mateixa sanció que a la resta de conductors).
 • Circular per zones de vianants i per la vorera 200€.

Les noves mesures per a la circulació de patinets i la seva convivència amb la resta de vehicles i vianants a les zones urbanes era una de les mesures més esperades, ja que encara no existia una regulació estatal sobre aquests vehicles i es deixava en mans dels ajuntaments i les corresponents normatives municipals.

El més llegit

I després