En motiu del Dia Internacional en contra de les Violències Masclistes, 25 de novembre, el SIAD (Servei d’informació i Atenció a les Dones) ha organitzat diversos actes. A les 12:00h ha tingut lloc la lectura del manifest institucional a la Plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols. Després, els alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Sant Elm han fet una performance.

El manifest ha estat presentat per l’alcalde Carles Motas i llegit per la regidora d’igualtat Laura Serrano [podeu llegir el manifest sencer aquí]. S’ha posat especial èmfasi a recordar les víctimes de la violència de gènere i del masclisme. El manifest parla de la necessitat urgent d’acabar amb el patriarcat, el silenci i la por que pateixen les dones. També fa honor als moviments feministes que lluiten dia rere dia per fer un món més igualitari, per donar veu a les víctimes i per obrir els ulls davant la esfereïdora realitat.

El manifest s’ha tornat a llegir a la tarda a Vilartagues, concretament a la Plaça Salvador Espriu. Abans, però, Caritas i el PIJ han organitzat un taller per a joves al mateix lloc.