I després

SANT FELIU DE GUÍXOLS ACOLLIRÀ EL CONGRÉS DE L’ASSOCIACIÓ D’ARXIVERS I GESTORS DOCUMENTALS DE CATALUNYA

Cada dos anys, l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya celebra el seu congrés en una localitat Catalunya. Enguany tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols la seva dissetena edició entre el 9 i 12 de maig.

Compartiu aquesta història

Cada dos anys, l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya celebra el seu congrés en una localitat Catalunya. Enguany tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols la seva dissetena edició entre el 9 i 12 de maig.

Aquesta iniciativa va néixer fa una trentena d’anys com un espai de trobada i intercanvi professional entre les persones que treballen en aquest àmbit.
El President de l’Associació, Joan Soler, destaca que Sant Feliu és una de les poques ciutats a la província de Girona que pot oferir un espai per a les vora 400 persones que hi participaran.

Per a Soler, aquest tipus de congressos destaquen perquè hi participen un bon grup de talents de fora de Catalunya, que amb les seves experiències ajuden a créixer, tenir noves idees i evolucionar en l’arxivística al pais.

La temàtica d’aquest any és la de l’Arxiu Social, que es basa en les necessitats d’arxiu que tenen des de les grans institucions fins als mateixos ciutadans.
Al congrés d’enguany, a part de ser de caire acadèmic com en edicions anteriors, s’hi realitzaran diverses activitats per apropar l’arxivística al ciutadà.

Josep Melcior Muñoz acompanyat de Joan soler

El regidor responsable del congrés a Sant Feliu, Josep Melcior Muñoz, destaca que per a la ciutat és “un honor” que Sant Feliu hagi estat escollida per aquesta edició, que ha recordat que té lloc per primera vegada al Baix Empordà.

Muñoz valora molt positivament l’arxivística a Sant Feliu, destacant que és una feina que s’ha anat fet “durant dècades” , que queda reconeguda amb aquest congrés, i que l’arxiu de la ciutat és “emblemàtic” a nivell de Catalunya, tant en conservació i gestió documental com en qüestió pedagògica.

El regidor també ha recordat que és molt important la inictiva que s’estrena en aquesta edició, la d’apropar al ciutadà tota la qüestió de l’arxivística, recordant que l’afluència de públic que s’espera per a les jornades ajudarà a recuperar Sant Feliu com a ciutat de congressos.

Muñoz ha volgut destacar la bona voluntat dels organitzadors i la disposició  dels treballadors de l’ajuntament en les diferents matèries, cosa que ha facilitat la tasca al consistori.

El més llegit

I després