I després

Sant Feliu, Calonge i Platja d’Aro molestos pel sobrecost del tancament de Solius

Compartiu aquesta història

 

Els alcaldes i regidors reunits avui a Sant Feliu. RSF

Els alcaldes d’aquestes tres localitats han expressat el seu malestar i preocupació per l’encariment que suposarà el transport i tractament dels residus que fins ara es llençaven a l’abocador de Solius.

Quan la Generalitat va anunciar el tancament de la planta va estimar que el cost del tractament pujaria uns 18€ per tona, fins els 126€. Els residus que fins ara s’evocaven a Solius s’havien de traslladar a Lloret o a Vacarisses, cosa que augmentava el cost del tractament.

La setmana passada, però, l’Agència de Residus de Catalunya va recalcular la xifra que hauran de pagar els municipis del consorci de Solius i l’ha fixat ara als més de 207€ per tona, uns 100€ més del que es pagava fins ara.

 

Aquest migdia els alcaldes de Sant Feliu, Calonge i Platja d’Aro han manifestat el malestar i la preocupació davant del que han qualificat d’improvisació en el tancament de l’abocador de Solius.

L’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica que l’increment previst en un primer moment podia suposar entorn uns 130.000 o 170.000€ d’increment de despesa anual dels consistoris, però que l’última correcció de l’Agència de Residus enfila aquest increment per sobre dels 800.000€ a cada municipi. Un sobrecost que tensiona els pressupostos municipals ja aprovats i que comportaran apujades del rebut de cara a l’any vinent.

Els alcaldes s’han mostrat especialment molestos per la manca de seriositat i de rigor en les reunions amb l’Agència de Residus de Catalunya. Creuen que el tancament s’ha fet amb improvisació i sense cap planificació. L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, critica el ball de xifres del cost del tancament i considera que abans de la clausura de l’abocador s’hauria d’haver estudiat la repercussió i el cost definitiu.

Davant de tot plegat, els tres alcaldes, els més grans representants dins el Consorci de Residus de Solius demanen una reunió urgent amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i amb el director de l’Agència de Residus, Isaac Peraire per tal de debatre i conèixer de primera mà els detalls del tancament de Solius i les seves repercussions. Jordi Soler és l’alcalde de Calonge.

Els alcaldes han manifestat reiteradament la necessitat de fer reunions formals per treballar aquest tancament i dibuixar les solucions que s’hauran de prendre a partir d’ara.

 

 

 

 

El més llegit

I després