I després

SANCIONS PER DEIXALLES FORA DELS CONTENIDORS

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament, a través de l’àrea de Neteja Urbana ha informat que ha iniciat el procés d’avisar i -si hi ha reiteració- sancionar, totes aquelles persones i establiments que deixen residus abandonats al costat dels contenidors. En aquest cas es fa una referència especial als de la placeta Sant Joan.
L’àrea de neteja informa que els residus i en general la brutícia fora del contenidor són perjudicials per diferents aspectes, des dels més elementals de sanitat, males olors i brutícia, passant pel fet que degrada la imatge de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. Convé recordar que no es poden deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors i que l’Ordenança Municipal preveu una sanció de 200 €. Si es dóna el cas que un contenidor esta ple, l’usuari ha de buscar-ne un altre, on abocar les escombraries.
Igualment, convé recordar que les escombraries s’han de treure després de les vuit del vespre.
No es pot deixar restes de poda al costats dels contenidors. El procediment a seguir és trucar al telèfon 900.10.26.05 per comunicar que es té aquest residu i el passaran a recollir per casa. En el decurs de la trucada s’ampliarà la informació.
També s’incideix que no es poden deixar mobles i trastos vells al costat dels contenidors fora del dia que toca per zona, el qual està informat amb un rètol en el contenidor de rebuig. El procediment és el mateix a partir d’una trucada al 900.10.26.05.
Alternativament, de forma particular es poden portar els residus a la Deixalleria Municipal situada a l’Avingunda Catalunya s/n ( al costat del tanatori) de dilluns a dissabte de 9h a 13h i de 15h a 18h.
L’alcalde, Carles Motas, ha declarat aquest dimecres a la nostra emissora que es reprodueixen els problemes de fa uns anys i que tornar a implantar aquest sistema de contenidors soterrats no ha estat un encert. Ha dit que hi haurà control sobre les persones i establiments que no segueixin les normes i que seran sancionades. En el cas que el problema causat pels incívics persisteixi, s’anul.laran definitivament els contenidors atès que es tracta d’un espai molt cèntric i la brutícia malmet la imatge d’aquest punt neuràlgic de la ciutat.

El més llegit

I després