Botifarrada “Salvem Can Rius”
El passat diumenge 12 de maig la Plataforma Recuperem Can Rius, va celebrar l’enderroc del mur que impedia durant més de 40 anys el pas a Can Rius.
L’acte va consistir en una botifarrada popular que va aplegar més de 500 persones a la platja de Can Rius, i va acabar amb la col·locació d’una placa on es commemora l’obertura del pas.
Per la Plataforma, l’obertura del pas, és un triomf de tota la ciutadania ja que aquest era un espai que s’havia privatitzat de forma il·legal, i ara tornarà a ser del poble.
La Plataforma Recuperem Can Rius, “vol agrair a les seccions locals d’ERC i ICV a la ciutat la col·laboració en durant el procés d’obertura del pas i en l’organització de l’acte, i en especial a tota la ciutadania ganxona ja que gràcies al seu suport i ala seva implicació, s’ha aconseguir alliberar el nostre litoral”.
Festival de la Porta Ferrada
La productora Bitò Produccions SL serà l’empresa que participarà professionalment en la gestió del Festival de la Porta Ferrada, de forma conjunta amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Així s’ha sabut després de resoldre’s la darrera de les fases del concurs públic, en el qual s’hi havien presentat fins a sis empreses d’alt nivell en el món de la producció artística. Tres d’aquestes empreses van ser les admeses en el concurs acomplint totes les condicions.
El passat dijous, 9 de maig, es va fer pública la valoració dels criteris tècnics i es va procedir a l’obertura pública dels sobres que contenien l’oferta econòmica dels candidats i la seva valoració.
El resultat va ser que l’empresa millor posicionada va ser Bitò, i la Junta de Govern Local de Sant Feliu de Guíxols, com a òrgan de contractació, va fer el pas ahir mateix de requerir a la companyia la resta de documentació administrativa (aval, garantia.) per tancar del tot el procés d’adjudicació, que es formalitzarà en breu.
VI Concurs de Fotografia Marina
Es  varen entregar els premis del VI Concurs de Fotografia Marina organitzat dins les activitats del festival de caire mariner GuíxolsMar 2013.
Un total de 14 participants varen aportar 35 fotografies en dues categories, fotografia de superfície i fotografia submarina, fent la feina de decisió del jurat molt difícil a causa de la gran qualitat de totes les obres.
Durant la setmana del 29 d’abril al 5 de maig les imatges es varen exposar al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu tenint una gran quantitat d’assistència de públic.
Els guanyadors d’enguany varen ser, a la categoria de fotografia de superfície:
1r premi a la fotografia “Un capvespre mirant el mar” de Juan Ripoll Lluch, el 2n premi a la fotografia “Platja a cobert” d’Enric Estarlí Masjuan.
I a la categoria de fotografia submarina: 1r premi a la fotografia “Esponja taronja” de David Carbó Fusté mentre que el 2n premi va quedar desert.
Nota de l’Agrupació Teatral Benet Escriba
L’Agrupació Teatral Benet Escriba envia una nota en la qual comuniquen que “tal i com ja varem anunciar, fa uns dies, el menú per el sopar de gala i lliurament de premis del nostre concurs d’enguany, està exposat a la cartellera del Teatre Auditori Municipal. Allà hi podeu trobar, no solament el preu sinó també com posar-vos en contacte i fer les reserves.
La convocatòria és per el dia 1 de Juny, dissabte, a les 21 hores i el lloc el Teatre.  Fins el dia 25 de maig es poden fer reserves. Esperem que pugueu venir a la cloenda amb els grups que heu aplaudit. De no poder, us donem les gràcies per haver-nos acompanyat durant les deu vetllades que ha durat el concurs. Esperem retrobar-nos el proper octubre per iniciar un nou concurs”.