I després

Salut deixa de fer obligatori l’ús de la mascareta en els centres assistencials

Es consolida la baixada de la incidència de la grip, que ha superat el pic ja fa dues setmanes, la pressió assistencial als serveis d'urgències s’ha estabilitzat i als d’atenció primària ha baixat

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha decidit suprimir l’ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris i sociosanitaris donada la millora de la situació epidemiològica general. La mesura és efectiva a partir d’avui dimecres 31 de gener, però, tal i com es fa des de juliol de 2023, se seguirà recomanant l’ús correcte de la mascareta homologada en alguns casos: en persones que presentin símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 quan es trobin en espais compartits o mal ventilats o si entren en contacte amb persones vulnerables; a les residències i centres sanitaris, en cas d’aparició de símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19.

L’onada epidèmica de la grip, ha superat el pic ja fa dues setmanes i el nivell de transmissió es manté moderat. La incidència estimada és de 206 casos per 100.000 habitants. En la població pediàtrica, la incidència de grip A registra també un descens després del pic detectat la setmana anterior i no es veu un augment de la grip B.

Al mateix temps, la incidència estimada de la COVID-19 es manté en descens, i també ho han fet els ingressos hospitalaris. El virus respiratori sincicial (VRS) s’estabilitza per sota del nivell basal. El pic d’incidència és clarament inferior al de l’any passat i es manté la tendència de finalització de l’onada epidèmica.

Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut continua fent una crida a vacunar-se de grip i COVID com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.

El més llegit

I després