I després

Salif Keita ens parla del seu concert d’aquesta nit amb The Wailers al Festival de Porta Ferrada

Aquesta nit a partir de les 21.30 hores, dins la 57 edició del Festival de Porta Ferrada, l’artista Salif Keita portarà a la ciutat la seva darrera gira, Un Autre Blanc, amb la qual celebra els seus 50 anys de carrera, a l’escenari de l’Espai Port.

Compartiu aquesta història

Aquesta nit a partir de les 21.30 hores, dins la 57 edició del Festival de Porta Ferrada, l’artista Salif Keita portarà a la Ciutat la seva darrera gira Un Autre Blanc, amb la qual celebra els 50 anys de carrera, a l’escenari de l’Espai Port. Keita comenta que el nom de la gira ve per “simplement dir que sóc albí, que el meu pare és negre, que la meva mare és negra i jo sóc blanc perquè vaig tenir un problema de pigmentació i que, per tant, sóc un altre blanc”.

Keita també ha volgut recordar les greus dificultats que tenen les persones albines al seu país, que estan “estigmatitzades”. L’artista explica que durant el seu concert vol enviar el missatge de que “el valor de l’home no és degut al color de la pell sinó al seu comportament i la seva contribució al bon funcionament de la societat”.

Keita és conegut com La veu d’or de l’Àfrica, sobre el que comenta que “em satisfà, però que quan et diuen això també et donen una responsabilitat. Vol dir que s’ha de perseverar en allò que es fa, i els estic molt agraït per això”.
Aquest any és la tercera vegada que actua a Sant Feliu: “si he de venir 10 vegades més, m’agradria, perquè em plau molt estar aquí”, destacant que “és un públic càlid, que estima la música, sensible” i que això “agrada”.

Salif Keita ha visitat els estudis de Ràdio Sant Feliu, on ha estat entrevistat per l’emissora i Televisió Costa Brava.

 

El concert compta també amb la mítica banda jamaicana The Wailers, una col.laboració que Keita valora com “una opotunitat” i que “estic encantat de retrobar-los” .

El seu nou disc serà el darrer que publiqui, ja que fer-ne un “és molt esgotador i a la meva edat em mereixo una mica de descans”, diu entre riures. També ha valorat la situació actual del mercat, on la gent ja quasi no compra discos sinó que compra cançons, i que això el portarà a publicar només cançons en comptes d’àlbums.

A continuació podeu escoltar a l’artista convidant a adquirir el seu treball “perquè és el darrer disc de Salif Keita” i anar al concert, perquè faran una bona festa. Podeu comprar les darreres entrades pel concert d’avui si cliqueu aquí.

 

El més llegit

I després