I després

S’ADJUDICA LA CALEFACCIÓ DEL TEATRE-AUDITORI

Compartiu aquesta història

La calefacció del Teatre-Auditori Municipal fou un dels mals de cap que va tenir l’Ajuntament la temporada d’hivern anterior en què, tot i que es va intentar reparar l’aparell i part de la instal·lació, ja no va donar més de sí. Aquest aparell ja fou adquirit de segona mà quan es va construir l’edifici que fou inaugurat l’any 1990 per l’alcalde Josep Vicente.
De cara a l’actual es té la possibilitat de solucionar aquest problema atès que l’Ajuntament va convocar a cinc empreses per renovar-la, de les quals tres varen presentar les seves ofertes i es va escollir a Novinet, que serà l’encarregada de climatitzar de nou en nou l’equipament per un import total de 26.681 euros més I.V.A.
Aquests diners provenen d’una reserva realitzada en el pressupost 2015 que fa uns dies que es va poder aprovar definitivament.
Els treballs començaran ben aviat per tal que quan arribi el fred els espectadors no hagin de tornar a suportar les baixes temperatures i pel què fa a les programacions, continuaran amb normalitat mentre s’hi fa la instal·lació.
L’equipament necessita una actuació gairebé integral atès que en els seus 25 anys d’existència, com a actuacions importants, només es poden destacar impermeabilitzacions en el soterrani i canvi de butaques però està fora de normativa en moltes altres qüestions com la necessitat de dues portes d’emergència, canvi de sistema d’il.luminació de la platea, revisió i reforçament del sostre tècnic que suporta els llums de l’escenari, canvi de cortines, accessos i places per a persones amb mobilitat reduïda, retirada dels panells de fusta de l’entrada afectats per tèrmics, climatització i tancament de la zona de camerinos, entre altres.
Caldrà veure com es planteja la seva actualització a partir de la reserva que es farà en el pressupost de 2016 i si s’afronta tot a l’hora o bé per fases, atès que tot plegat rondaria els 300.000 euros.
Aquest equipament ha donat un destacat rendiment a la ciutat atès que a més de les obres i pastorets de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, s’hi celebra el Guíxols Escena, el Concurs de Teatre Amateur, els espectacles de La Xarxa, les activitats dels instituts i escoles, actuacions del Festival de la Porta Ferrada, convencions i festivals de diverses associacions.

El més llegit

I després